Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eurasia Group: Το κοίτασμα του Ερντογάν καλύπτει τις ανάγκες της Τουρκίας για 7-8 χρόνια

Eurasia Group: Το κοίτασμα του Ερντογάν καλύπτει τις ανάγκες της Τουρκίας για 7-8 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεπαρμένος ο Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να ανακοινώσει τον εντοπισμό ενός υποτίθεται «γιγαντιαίου» κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη θάλασσα, συνολικής ποσότητας -σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο Τούρκος Πρόεδρος- 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Εισαγωγικά να πούμε ότι τα 320 δισ. δεν είναι γιγαντιαίο κοίτασμα.

Αλλά μάλλον ούτε τόσο είναι, αφού σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές ο «θησαυρός» τον οποίο πιστεύει ότι ανακάλυψε ο Ερντογάν θα αποδειχθεί «άνθρακας» αντί για υδρογονάνθρακας.

Σύμφωνα με το Eurasia Group, Διεθνές Ινστιτούτο Αναλύσεων, το συγκεκριμένο κοίτασμα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για μόλις 7-8 χρόνια, ενώ θεωρεί εξαιρετικά φιλόδοξες τις προσδοκίες του Ερντογάν να ξεκινήσει η παραγωγή φυσικού αερίου το 2023.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Eurasia Group στην έκθεσή του «οι εκτιμήσεις για το αέριο είναι χαμηλότερες από τις προσδοκίες.

»Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε επιτέλους τα μεγάλα νέα για την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα.

»Ωστόσο, οι αναφερόμενοι όγκοι είναι περίπου 320 δισ. κυβικά μέτρα είναι αρκετοί για να καλύψουν τη ζήτηση φυσικού αερίου της Τουρκίας για περίπου 7-8 χρόνια, πολύ λιγότερο από τα υποτιθέμενα 800 δισ. κυβικά μέτρα».

Και υπογραμμίζει ότι η τουρκική λίρα, η οποία είχε ανακτήσει μέρος από τις απώλειές της με τις ανακοινώσεις του Ερντογάν για την ύπαρξη κοιτάσματος, επανήλθε σε πτωτική τροχιά, λίγο μετά τις επίσημες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, αφού φαίνεται ότι οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους οικονομικούς αναλυτές και συμβούλους των μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής και παροχής ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr