Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τροπολογίες από ΣΥΡΙΖΑ για φθηνό πετρέλαιο και ρεύμα

Τροπολογίες από ΣΥΡΙΖΑ για φθηνό πετρέλαιο και ρεύμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011 και την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς και φτωχές ομάδες πληθυσμού ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο τροπολογίες που κατέθεσε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μείωση του ΕΦΚ κατά 30% στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν λύνεται το πρόβλημα των πολιτών καθώς η τιμή του θα εξακολουθήσει να είναι απλησίαστη για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που βιώνει τις μνημονιακές πολιτικές και του έχουν συρρικνώσει δραματικά το εισόδημα.

Συγκεκριμένα, προτείνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο επίπεδο του Μαρτίου του 2011, δηλαδή στα 21 ευρώ τα 1.000 λίτρα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφωθεί στα 0,90 ευρώ περίπου το λίτρο από το 1,20 ευρώ που αναμένεται να είναι τιμή εκκίνησης φέτος με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες για μείωση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει στην τροπολογία πως τα έσοδα που χάθηκαν από τον προϋπολογισμό λόγω της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ήταν άνω των 237 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι κυβερνητικές ανακοινώσεις, γεμάτες με επικοινωνιακού τύπου πυροτεχνήματα, είναι γενικόλογες και αόριστες, ενώ και η μετάθεση των ευθυνών στην εκκλησία και τους δήμους δεν απαντά στη διάσταση και την κρισιμότητα της κατάστασης».

Στην τροπολογία που καταθέτει ζητά:

-Η ΔΕΗ υποχρεούται να αποκαταστήσει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

-Στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου χορηγείται ανά οικογένεια δωρεάν ποσότητα 1.200 Kwh το τετράμηνο (ή 3.600 kwh το χρόνο). Μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι 2000 κιλοβατώρες που τυχόν καταναλώσουν, η τιμολόγηση γίνεται σύμφωνα με το ΚΟΤ. Ποσότητα πέραν αυτής τιμολογείται με την ισχύουσα για τους οικιακούς καταναλωτές τιμή.

-Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών προς την ΔΕΗ μέχρι σήμερα, ρυθμίζονται αυτομάτως σε 24 άτοκες δόσεις. Σε ειδικές περιπτώσεις αποδεδειγμένης πλήρους αδυναμίας πληρωμής ακόμη και αυτών των δόσεων, δίδεται η δυνατότητα αναδρομικής ένταξης στο παραπάνω πρόγραμμα.

-Καταργούνται εφεξής οι διατάξεις περί Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος που καταβάλλονται στους ιδιώτες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr