Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κομισιόν προτείνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση συντάξεων

Η Κομισιόν προτείνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση συντάξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Aνησυχητικές προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας περιλαμβάνει έκθεση της Κομισιόν που προτείνει 6 επιπλέον χρόνια εργασίας και νέες περικοπές στις συντάξεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Οι… εφιαλτικές προβλέψεις της Κομισιόν έως το 2070, περιλαμβάνουν μείωση του πληθυσμού σε 8.600.000 (-2.100.000), ενώ ο ενεργός πληθυσμός υπολογίζεται σε 4.300.000 (-2.000.000).

Έως το 2070, οι 80αρηδες, σύμφωνα με την έκθεση, θα είναι το 30% του ενεργού πληθυσμού (12% σήμερα).

Για να σωθεί το ασφαλιστικό, έως το 2070 τα χρόνια εργασίας θα πρέπει να αυξηθούν στα 37,8 χρόνια (από 31,2), θα πρέπει να υπάρξει μείωση 21,9% στα ποσοστά αναπλήρωσης (συντάξεις), αλλιώς θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι με επιβάρυνση του ΑΕΠ στο 4% ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

ΕΕ: Η Τουρκία εκτός SAFE – Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα για δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποψήφιος για πρόεδρος του Eurogroup

Οι Ευρωπαίοι ψάχνουν Plan B για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr