Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Αφγανιστάν εγκατέλειψε τη χώρα

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Αφγανιστάν εγκατέλειψε τη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκτελεστικός διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Αφγανιστάν αποχώρησε από τη χώρα καθώς οι Ταλιμπάν ανέλαβαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας, και ενώ η αυξημένη πολιτική αναταραχή οδήγησαν το νόμισμα της χώρας σε ιστορικό χαμηλό.

Το Afghani, όπως ονομάζεται το νόμισμα της χώρας, υποχώρησε 1,7% στα 83,5013 έναντι του δολαρίου, στην τέταρτη ημέρα πτώσης.

Στην κεντρική τράπεζα ανακοινώθηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μεταφορές δολαρίων την Παρασκευή, γεγονός που περιόρισε την ικανότητα της στην παροχή νομισμάτων και οδήγησε σε περισσότερο πανικό, όπως έγραψε στο twitter ο εκτελεστικός κεντρικός τραπεζίτης, Ατζμάλ Αχμάντι (Ajmal Ahmady).

Ο Αχμάντι επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό αεροπλάνο στο αεροδρόμιο όπου χιλιάδες προσπαθούν να φύγουν, καθώς η ταχεία εδαφική προέλαση των Ταλιμπάν οδήγησε στην κατάρρευση της κυβέρνησης.

Δεν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης και η αποχώρηση του προέδρου Ασράφ Γκάνι χωρίς να δημιουργήσει μια μεταβατική κυβέρνηση, συνέβαλε στο χάος, έγραψε ο Αχμάντι.

«Το νόμισμα εκτινάχθηκε από το σταθερό 81 (έναντι του δολαρίου) στα σχεδόν 100 (με πτώση 26%) και μετά πάλι πίσω στο 86», έγραψε ο κεντρικός τραπεζίτης.

«Είχα συναντήσεις το Σάββατο για να καθησυχάσω τις τράπεζες και να ηρεμήσω τα ανταλλακτήρια χρήματος», πρόσθεσε.

Την Κυριακή, ο διοικητής έφυγε από την κεντρική τράπεζα και πήγε στο αεροδρόμιο όπου είδε και άλλους κυβερνητικούς ηγέτες.

Περισσότεροι από 300 επιβάτες ήταν «στοιβαγμένοι» στην πτήση του, η οποία ωστόσο δεν είχε ούτε καύσιμα ούτε πιλότο, έγραψε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Το Ισραήλ λέει πως έχει επάρκεια όπλων και ανακοίνωσε πως σκότωσε 50 τζιχαντιστές στη Ράφα

Εφρίν/Αφρίν: Τούρκοι και τζιχαντιστές ύψωσαν μνημείο τουρκικής κατοχής εκεί όπου στεκόταν ο αδριάντας του Κάουα του Σιδερά

Γάζα: Αποχωρεί χωρίς συμφωνία η Χαμάς από το Κάιρο – Αδιέξοδο στις συνομιλίες με το Ισραήλ

Οι Αμερικανοί δεν έστειλαν 1.800 βόμβες στο Ισραήλ για να μην «πέσουν» στη Ράφα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr