Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έως 200% πάνω αναμένεται να φτάσουν οι τιμές στους λογαριασμούς φυσικού αερίου

Έως 200% πάνω αναμένεται να φτάσουν οι τιμές στους λογαριασμούς φυσικού αερίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έως 200% πάνω αναμένεται να φτάσουν οι τιμές στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, εξαιτίας των ανατιμήσεων.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, η τιμή της κιλοβατώρας του τριμήνου που μόλις ξεκινάει, πέρυσι ήταν 0,04€, ενώ σήμερα φτάνει τα 0,10 €/κιλοβατώρα. Δηλαδή αύξηση της τάξεως 150%. 

Στο πλαίσιο αυτό η πρόβλεψη για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021 σχετικά με την εκτιμώμενη κατανάλωση είναι 1,8 εκατ. ΜWH.

Αναλυτικότερα, οι αλλαγές:

Για ένα νοικοκυριό

Ο λογαριασμός του φυσικού αερίου τον Ιανουάριο του 2021 ήταν στα 105 ευρώ, ενώ η πρόβλεψη για τον Ιανουάριο του 2022 είναι 333 ευρώ το μήνα, δηλαδή 217% αύξηση. 

Για μια πολυκατοικία που έχει κοινό καυστήρα

Από 390 ευρώ που ήταν η επιβάρυνση τον Δεκέμβριο του 2020, το κόστος για τον μήνα αυτό το 2021 προβλέπεται να φτάνει τα 1170 ευρώ, δηλαδή 200% αύξηση. 

Η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτών των επιβαρύνσεων λαμβάνει τα εξής μέτρα:

1. Επιπλέον ενισχύσεις έως τον Ιούνιο του 2022.

2. Διπλασιασμός του επιδόματος θέρμανσης.

3. Επιπλέον έκπτωση 15% από τη ΔΕΠΑ στο φυσικό αέριο.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όλες οι φοροελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα ισχύσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Τουρκία-Νιγηρία: Διαμορφώνεται νέος άξονας ισχύος αν και… ο Πρόεδρος της Νιγηρίας σωριάστηκε δίπλα στον Ερντογάν

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Λιβύη διαμήνυσε στον Ντμπεϊμπά: Το ανυπόστατο και παράνομο «”τουρκο-λιβυκό μνημόνιο” για τις θαλάσσιες ζώνες, είναι ένα αγκάθι που δηλητηριάζει τις σχέσεις και εμποδίζει επενδύσεις και συνεργασίες»

Τραμπ: Θα βοηθήσω για ειρήνη στην Ουκρανία και το μόνο που ζητώ είναι ένα «κομμάτι πάγου» (Γροιλανδία)

Συρία: Δαμασκός και Κούρδοι (SDF) κήρυξαν άμεση κατάπαυση του πυρός – Οι Κούρδοι παραδίδουν πετρελαιοπηγές και εδάφη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr