Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12% ο πληθωρισμός

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12% ο πληθωρισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΛΣΤΑΤ, Πληθωρισμός,

Εκρηκτική άνοδο εμφανίζει ο πληθωρισμός στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, συνεχίζοντας ανεξέλεγκτος, σκαρφάλωσε στο 12% από 11,4% τον Αύγουστο, με τις τιμές σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα και άλλα βασικά είδη να βάζουν «φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) παρουσίασε αύξηση τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, 2,9% έναντι αύξησης 2,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος ΔΤΚ του 12μήνου Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 8,7% έναντι μείωσης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021 με το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2019 – Σεπτεμβρίου 2020.

Για τα «μαύρα μαντάτα» είχε προϊδεάσει ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή που χρησιμοποιεί η Eurostat, ο οποίος αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο 12,1% από 11,2% τον Αύγουστο.

Η νέα επιτάχυνση συνδέεται με το φυσικό αέριο, όπου η αύξηση ανήλθε στο 332%, με την ακρίβεια να επεκτείνεται σε όλο και περισσότερα είδη και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 12,1% τον Σεπτέμβριο από 11,2% τον Αύγουστο και ο μέσος ΕνΔΤΚ του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 8,1%.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat, η άνοδος ήταν 12,1%, έναντι 10% ανόδου τιμών στην Ευρωζώνη.

Ο εναρμονισμένος δείκτης μετρά την πορεία των τιμών ανά την Ε.Ε. και κινείται (λόγω διαφορετικής στάθμισης) σε ελαφρά λίγο διαφορετικά επίπεδα από τον ελληνικό Γενικό Δείκτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Ακρίβεια: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο – Διαψεύδεται η κυβέρνηση

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Ανδρουλάκης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης – Η ΝΔ θέλει ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

Παππάς: Οφσάιντ ήδη ο προϋπολογισμός – Έπεσε έξω η κυβέρνηση για ανάπτυξη και επενδύσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr