Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργός Ενέργειας ΗΑΕ: Η απόφαση του OPEC+ για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής ήταν «καθαρά τεχνική»

Υπουργός Ενέργειας ΗΑΕ: Η απόφαση του OPEC+ για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής ήταν «καθαρά τεχνική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σουχάιλ αλ-Μαζρούι υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δήλωσε την Κυριακή ότι η τελευταία απόφαση που έλαβε ο OPEC+ για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως ήταν «μία καθαρά τεχνική απόφαση».

Ο ίδιος πρόσθεσε σε μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι η απόφαση «έγινε ομόφωνα δεκτή… χωρίς να έχει υποκινηθεί πολιτικά».

Στο μεταξύ, οι χώρες που είναι μέλη στον ΟΠΕΚ+ υποστήριξαν την Κυριακή την απόφαση για δραστική μείωση της ημερήσιας παραγωγής που συμφωνήθηκε τον προηγούμενο μήνα, μετά την κίνηση του Λευκού Οίκου να εμπλακεί σε ένα φραστικό πόλεμο με τη Σαουδική Αραβία, κατηγορώντας το Ριάντ ότι άσκησε πιέσεις εξαναγκάζοντας μερικές άλλες χώρες να υποστηρίξουν την απόφαση αυτή.

Οι ΗΠΑ υπογράμμισαν την Πέμπτη ότι η μείωση της ημερήσιας παραγωγής μπορεί να αυξήσει τα κέρδη της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου στο εξωτερικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή ενορχηστρώθηκε για πολιτικούς λόγους από τη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, το Ριάντ αρνήθηκε χθες ότι υποστηρίζει τη Μόσχα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών

Ο Χέγκσεθ αποκαλύπτει ότι αμερικανικά μαχητικά υπερίπτανται της Τεχεράνης

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Ιρλανδία: Προχώρησε σε μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα για την αναχαίτιση της ακρίβειας

Προσοχή SMS απάτη για αίτηση στο Fuel Pass 2026

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr