Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία θα ζητήσει από τη Ρωσία έκπτωση 25% στο φυσικό αέριο

Η Τουρκία θα ζητήσει από τη Ρωσία έκπτωση 25% στο φυσικό αέριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ρωσία, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Η Τουρκία θα φιλοξενήσει συνομιλίες με ρωσική αντιπροσωπεία την Παρασκευή στην Άγκυρα, για να ζητήσει έκπτωση άνω του 25% στις εισαγωγές φυσικού αερίου, δήλωσαν ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, μία συμφωνία με τη Ρωσία θα μπορούσε να μειώσει την πίεση στη λίρα, ένα από τα νομίσματα με τις χειρότερες επιδόσεις στον πλανήτη τον περασμένο χρόνο, και να βοηθήσει τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποφύγει την αύξηση των τιμών της ενέργειας ενόψει των εκλογών του 2023 σε μια εποχή που η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονη ενεργειακή κρίση.

Η Τουρκία θέλει η έκπτωση να ισχύει για τις πληρωμές του 2023 και αναδρομικά για ορισμένες πληρωμές που έχουν γίνει το 2022, είπαν οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο Bloomberg υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Εάν η Τουρκία δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την έκπτωση στα επίπεδα που επιθυμεί, τότε θα επιδιώξει αναβολή πληρωμών κατά προτίμηση μέχρι το 2024, δήλωσαν οι αξιωματούχοι χωρίς να διευκρινίσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία έχει συνάψει συμφωνία με την Gazprom η οποία θα της επιτρέψει να αναβάλλει τις πληρωμές για το φυσικό αέριο στους επόμενους έξι μήνες.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι οικονομικοί και ενεργειακοί δεσμοί της Τουρκίας με τη Ρωσία αυξάνονται, αν και ο Ερντογάν μοιάζει να ισορροπεί σε μια μετρημένη θέση σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ερντογάν έχει καλωσορίσει την πρόταση του Πούτιν για τη δημιουργία νέο κόμβου στην Τουρκία για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν απορρίψει την ιδέα πάντως, κατηγορώντας τον Πούτιν ότι χρησιμοποιεί τα ενεργειακά του αποθέματα ως όπλο στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Από την πλευρά της, η Ρωσία αναζητά νέες αγορές έχοντας διακόψει τον εφοδιασμό στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ευρώπης, που κάποτε ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr