Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία στηρίζει οικονομικά την Τουρκία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν

Η Σαουδική Αραβία στηρίζει οικονομικά την Τουρκία, την Αίγυπτο και το Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Σαουδική Αραβία θα βοηθήσει τα οικονομικά του Πακιστάν, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Μοχάμεντ αλ Τζαντάαν, καθώς φαίνεται να συμβάλει στη σύσφιξη των συμμαχιών με χώρες που παλεύουν με τις επιπτώσεις του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θα «συνεχίσει να υποστηρίζει το Πακιστάν όσο περισσότερο μπορούμε», είπε ο Αλ Τζαντάαν σε συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ.

Το βασίλειο έχει προβεί σε πολλά βήματα για την παροχή οικονομικής υποστήριξης σε χώρες της περιοχής καθώς προσπαθεί να ενισχύσει συμμάχους και να εδραιώσει νέες σχέσεις.

Παρέτεινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα τη διάρκεια μιας κατάθεσης 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να ενισχύσει τα συναλλαγματικά αποθέματα του Πακιστάν και να το βοηθήσει να ξεπεράσει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει επίσης να κάνει περισσότερες επενδύσεις στην Αίγυπτο και σχεδιάζει να αρχίσει να συνάπτει συμφωνίες στην Τουρκία, δήλωσε ο Αλ Τζαντάαν σε συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ.

«Η σχέση μας με την Τουρκία βελτιώνεται πολύ και ελπίζουμε να έχουμε επενδυτικές ευκαιρίες», είπε.

«Ξεκινήσαμε να επενδύουμε επιθετικά στην Αίγυπτο και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε επενδυτικές ευκαιρίες και αυτό είναι πιο σημαντικό από τις καταθέσεις.

»Οι καταθέσεις μπορούν να τραβηχτούν, αλλά οι επενδύσεις παραμένουν».

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στα τελευταία στάδια της συμφωνίας να καταθέσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών τον περασμένο μήνα, μια σημαντική ώθηση στην προσπάθεια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διατηρήσει σταθερή τη λίρα ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία θα είναι μια προσέγγιση που τερματίζει χρόνια εχθρότητας μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Επίσης, παρέτεινε τη λήξη μιας κατάθεσης 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κεντρική τράπεζα της Αιγύπτου τον περασμένο μήνα, και το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων του βασιλείου εξετάζει επίσης πιθανές επενδύσεις 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της γεωργίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα της Αιγύπτου, σύμφωνα με αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο. δήλωση.

Διαβάστε επίσης: Το Κατάρ θα χρηματοδοτήσει την Τουρκία με 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr