Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Η Τουρκία να περιορίσει τη ροή εμπορευμάτων προς τη Ρωσία

ΗΠΑ: Η Τουρκία να περιορίσει τη ροή εμπορευμάτων προς τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τουρκία καλούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να περιορίσει τη ροή εμπορευμάτων προς τη Ρωσία, καθώς, όπως υποστηρίζεται, βοηθούν τη Μόσχα να παρατείνει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο άτομο με γνώση του θέματος, Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν τους Τούρκους ομολόγους τους σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τις ενισχυμένες εξαγωγές που περιλαμβάνουν αμερικανικά προϊόντα, έλαβε μέρος ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικών πληροφοριών, Μπράιαν Νέλσον.

Αυτό που ειπώθηκε στη συνάντηση είναι ότι στη Ρωσία έφτασαν αγαθά αξίας δεκάδων εκατ. δολαρίων τα οποία υπόκεινται σε ελέγχους εξαγωγών.

Αυτά τα αμερικανικά αγαθά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία για να επεκτείνει τη σύγκρουση.

Συγκεκριμένα, μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου του περασμένου έτους, δεκάδες Τούρκοι εξαγωγείς έστειλαν αγαθά αξίας περίπου 800 εκατ. δολαρίων στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων μηχανήματα αξίας 300 εκατ. δολαρίων και ηλεκτρονικά είδη αξίας 80 εκατ. δολαρίων, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg.

Ο Νέλσον είναι ο τρίτος ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Τουρκία μέσα σε ένα χρόνο, αυξάνοντας την πίεση στην Τουρκία να συμμορφωθεί με τις αμερικανικές κυρώσεις.

Παράλληλα τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται κι άλλες επισκέψεις για το θέμα από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Άλλες δραστηριότητες που εμπνέουν ανησυχία αφορούν τα ρωσικά πλοία που είτε υπόκεινται σε κυρώσεις, είτε υπόκεινται σε ελέγχους εξαγωγών και πραγματοποιούν δρομολόγια σε λιμάνια στην Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πίεση της Ουάσιγκτον στην Άγκυρα έχει οδηγήσει σε κάποια αποτέλεσμα, καθώς και οι πέντε τουρκικές τράπεζες που συμμετείχαν στο ρωσικό σύστημα πληρωμών Mir αποχώρησαν από αυτό μετά από προειδοποίησή τους πέρυσι.

Επίσης, τουρκικές αεροπορικές εταιρείες εργάζονται για τον τερματισμό των υπηρεσιών προς ρωσικές εταιρείες, μετά από παρόμοιες προειδοποιήσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr