Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελληνική οικονομία

Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελληνική οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

H ιδιωτική κατανάλωση, οι εξαγωγές, η ναυτιλία και ο τουρισμός οδηγούν την ελληνική οικονομία σε ανάκαμψη από φέτος, με επιταχυνόμενους ρυθμούς το 2015 και το 2016, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της DW, η Κομισιόν, φέτος μετά από 6 χρόνια ύφεσης, η οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη με αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%, το 2015 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 2,9% και το 2016 το ΑΕΠ θα αυξηθεί 3,9%.

Παράλληλα, ο νέος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πιερ Μοσχοβισί, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ότι οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα της Ελλάδας μετά την έξοδο από το πρόγραμμα θα ληφθούν στις 8 Δεκεμβρίου.

Πρόσθεσε δε ότι όλα τα ελληνικά αιτήματα θα εξεταστούν πακέτο, με δεδηλωμένη τη βούληση να διατηρηθεί η ακεραιότητα στην ευρωζώνη.

Η ανάκαμψη θα οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας, η οποία από το 26,8% του ενεργού πληθυσμού φέτος θα υποχωρήσει σταδιακά στο 22% στο τέλος του 2016.

Στον δημοσιονομικό τομέα, το έλλειμμα θα μειωθεί φέτος στο 1,6% του ΑΕΠ, ενώ του χρόνου θα είναι μηδενικό και το 2016 για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Ελλάδα θα έχει πλεόνασμα, συμπεριλαμβανομένης και της εξυπηρέτησης του χρέους.

Το δημόσιο χρέος θα φθάσει φέτος στο υψηλότερο σημείο, στο 175,5% του ΑΕΠ, ωστόσο τα δύο επόμενα χρόνια θα σημειώσει ραγδαία υποχώρηση της τάξης των 18 ποσοστιαίων μονάδων.

Σημαντική άνοδο θα σημειώσουν και οι επενδύσεις, οι οποίες θα αυξηθούν φέτος 4,5%, ενώ το 2015 και το 2016 οι αυξήσεις θα είναι διψήφιες 11,7% και 15% αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr