Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία, Τουρκία, Τράπεζες,

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν πλέον ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο των αμερικανικών κυρώσεων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Vedomosti.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, οι τουρκικές τράπεζες αναγκάστηκαν να αυστηροποιήσουν σημαντικά τις συναλλαγές τους με Ρώσους πελάτες και να κλείσουν τους λογαριασμούς τους, μετά το διάταγμα για τις λεγόμενες δευτερεύουσες κυρώσεις, που υπέγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν άσκησε επίσης σχετική πίεση στην κυβέρνηση στην Τουρκία, στις αρχές Ιανουαρίου.

Επικαλούμενη Ρώσους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οικονομικούς συμβούλους και εκπροσώπους ενώσεων που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, η ρωσική εφημερίδα γράφει ότι ήδη, πολλές τράπεζες αρνήθηκαν να συνεργαστούν με ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και διέκοψαν τις σχέσεις με τη Ρωσία.

«Οι πελάτες τραπεζών με ρωσικές ρίζες -ανεξαρτήτως χώρας στην οποία εδρεύει η εταιρεία- δεν θα εξυπηρετούνται προς το παρόν», σχολιάζει ένας από τους συνομιλητές της εφημερίδας που συμβουλεύει ρωσικές εταιρείες για διεθνείς πληρωμές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετές ιδιωτικές και ορισμένες κρατικές τράπεζες εξυπηρετούσαν στο παρελθόν όλους τους Ρώσους πελάτες, αλλά τώρα αυτές οι τράπεζες έχουν σταματήσει να πληρώνουν ρωσικές εταιρείες επειδή κινδυνεύουν να μπουν σε λίστες κυρώσεων.

Υπήρχε μάλιστα και η απειλή για ένταξη στη λεγόμενη λίστα SDN, η οποία περιλαμβάνει επίσης κυρώσεις κατά τρομοκρατών ή μελών δικτατορικών καθεστώτων.

Πολλές «φιλικές» προς τη Μόσχα χώρες βοηθούν τη Ρωσία να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις, αλλά τώρα οι απειλές των ΗΠΑ φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα, τουλάχιστον στα τουρκικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Τουρκία εθεωρείτο «φιλικό» κράτος για τη Ρωσία, καθώς δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Μόσχας, παρά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ένωση Τούρκων Εξαγωγέων (TIM) εξέφρασε την ελπίδα ότι «η κατάσταση θα βελτιωθεί μετά τον Ιανουάριο».

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν τα τελευταία σκληρότερα μέτρα κατά των Ρώσων, θα είναι αποτελεσματικά μόνο προσωρινά ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr