Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκανε πίσω η Ούρσουλα: Η ΕΕ παγώνει για 90 ημέρες την απάντησή της στους αμερικανικούς δασμούς

Έκανε πίσω η Ούρσουλα: Η ΕΕ παγώνει για 90 ημέρες την απάντησή της στους αμερικανικούς δασμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Πέμπτη 10/04 ότι η ΕΕ παγώνει για 90 ημέρες τα αντίμετρά της, που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 09/04 σε απάντηση στους δασμούς που έχει επιβάλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο «να δοθεί μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις».

«Λάβαμε υπόψη μας την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ.

»Θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις.

»Ενόσω οριστικοποιούμε την υιοθέτηση των αντίμετρων της ΕΕ, τα οποία έλαβαν ισχυρή στήριξη από τις χώρες μέλη, θα αναστείλουμε την εφαρμογή τους για 90 ημέρες», επεσήμανε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ανάρτησή της στο «Χ».

«Αν οι διαπραγματεύσεις δεν είναι ικανοποιητικές, τα αντίμετρά μας θα τεθούν σε ισχύ», προειδοποίησε η φον ντερ Λάιεν.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή επιπλέον δασμών 20% στις εισαγωγές προϊόντων από την ΕΕ.

Σε μια εντυπωσιακή στροφή, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Τετάρτη 09/04 ότι θα αναστείλει για 90 ημέρες την εφαρμογή των επιπλέον «ανταποδοτικών» δασμών στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, με εξαίρεση την Κίνα.

Ωστόσο η ανακοίνωση του Ρεπουμπλικάνου δεν αφορά τους δασμούς που έχει ήδη επιβάλει η κυβέρνησή του στις εισαγωγές αυτοκινήτων, αλουμινίου και χάλυβα.

Οι χώρες μέλη της ΕΕ ενέκριναν την Τετάρτη 09/04 τα πρώτα αντίμετρα στους δασμούς αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη στη Συρία εξέχων Αμερικανός ισλαμιστής δημοσιογράφος

STAR WARS: Η Ρωσία αναπτύσσει νέο όπλο «νέφους θραυσμάτων» για την εξόντωση των δορυφόρων Starlink του Μασκ – Φόβοι του ΝΑΤΟ για χάος στο διάστημα

Ο Νετανιάχου σκοπεύει να καταγγείλει την Τουρκία στον Τραμπ

Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου συζήτησαν για εξοπλιστικά, ενέργεια, διασυνδεσιμότητα, ασφάλεια και ανθεκτικότητα

Ο Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν: «Οποιαδήποτε ενέργεια κατά του Ισραήλ θα λάβει πολύ αυστηρή απάντηση»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr