ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κάρολαϊν Λέβιτ, Κίνα, Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μείωση των δασμών στην Κίνα στο 80% προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των εμπορικών συνομιλιών Ουάσιγκτον–Πεκίνου, με σειρά αναρτήσεών του στο Truth Social, γεγονός που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης, με αρκετά να κάνουν λόγο για «υποχώρηση».
Ωστόσο, αργότερα σήμερα ο Λευκός Οίκος προχώρησε σε διευκρινήσεις για το «σήμα» Τραμπ περί μείωσης των δασμών στην Κίνα στο 80%, υπογραμμίζοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα προχωρήσει σε μονομερή μείωση των δασμών.
Ο Τραμπ παραμένει σταθερός στη θέση του ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στα κινεζικά αγαθά χωρίς να προβεί η Κίνα σε παραχωρήσεις, τόνισε ο Λευκός Οίκος.
«Ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο πρόεδρος και θα δούμε τι θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολίν Λέβιτ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει την αγορά της στις ΗΠΑ και ότι οι δασμοί στο ύψος του 80% στα κινεζικά προϊόντα «φαίνονται σωστοί».
«Η Κίνα θα πρέπει να ανοίξει την αγορά της στις ΗΠΑ -θα ήταν τόσο καλό για αυτούς. Οι κλειστές αγορές δεν δείχνουν να λειτουργούν πια», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Truth Social.
«Ένας δασμός 80% στην Κίνα φαίνεται σωστός. Εξαρτάται από τον Scott B», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπεσεντ ενόψει εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών.























































