Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα ομολογία από ΔΝΤ για λάθη στην περίπτωση της Ελλάδας

Νέα ομολογία από ΔΝΤ για λάθη στην περίπτωση της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, αυτή τη φορά, η πρώην αναπληρώτρια διευθυντής του τμήματος Ευρώπης του ΔΝΤ, Σούζαν Σάντλερ, παραδέχτηκε ότι έγινε λάθος στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς θα έπρεπε να έχει γίνει διαγραφή του χρέους της από το 2010.

Σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», η κ. Σάντλερ, τόνισε ότι το ΔΝΤ θα έπρεπε να είχε επιμείνει ώστε από το καλοκαίρι του 2010 να υπάρξει διαγραφή χρέους της Ελλάδας με διαπραγμάτευση με όλους τους δανειστές, αφού βεβαίως είχε γίνει διακοπή από την Αθήνα της αποπληρωμής του παλαιού της χρέους.

Η κ. Σάντλερ, μάλιστα τόνισε ότι το ΔΝΤ υποχώρησε από τις αρχές του, λόγω πολιτικών πιέσεων που δέχτηκε και ανέφερε ότι όλοι γνώριζαν ότι οι προβλέψεις που έκαναν τότε για την Ελλάδα ήταν υπερβολικά αισιόδοξες..

Επισπροσθέτως η πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του ΔΝΤ για την Ευρώπη, επεσήμανε ότι «δεν έχει νόημα να εξοφλούνται οι μεγάλες τράπεζες και αντί αυτού να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι».

Στο δια ταύτα η κ. Σάντλερ ισχυρίζεται ότι μια γρήγορη διαγραφή χρέους θα αποσαφήνιζε νωρίτερα την κατάσταση, ενώ η μακρά καθυστέρηση που υπήρξε επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την άθλια οικονομική κατάσταση της Ελλάδα και απέτυχε να εμποδίσει την μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τέλος η πρώην αναπληρώτρια διευθυντής του ΔΝΤ εκφράζει τις αμφιβολίες για το εάν η Αθήνα θα μπορέσει να σηκώσει μακροπρόθεσμα το υπέρογκο χρέος της, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο η χώρα θα πρέπει να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονάσματα, και μάλιστα για πολλά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

ΤΟ ΔΝΤ ζητάει από τον Μητσοτάκη πάγωμα αυξήσεων μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων

ΔΝΤ: Η Γερμανία είναι το μόνο μέλος των G7 που θα υποστεί συρρίκνωση η οικονομία του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr