Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό πενταετίας η τιμή του μπρεντ στην Ασία

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό πενταετίας η τιμή του μπρεντ στην Ασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ έπεσε την Δευτέρα στα 60 δολάρια το βαρέλι, μετά τη διαβεβαίωση της ομάδας χωρών – παραγωγών του ΟΠΕΚ ότι η παγκόσμια παραγωγή δεν θα μειωθεί, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου μπορεί να «κατρακυλήσει» περαιτέρω προτού παρουσιάσει σημάδια αύξησης.

Η τιμή του «μαύρου χρυσού» καταγράφει πτωτική τάση κατά το τελευταίο εξάμηνο καθώς το υψηλής ποιότητας ελαφρύ αργό πετρέλαιο από τη Νότιο Αμερική καλύπτει σημαντικό μέρος της ζήτησης, σε μια περίοδο αποδεδειγμένης υποτονικής παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο ΟΠΕΚ διατηρεί την παραγωγή σταθερή. «Η απόφαση έχει ληφθεί. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό» τόνισε ο γενικός γραμματέας Αμπντουλάχ αλ Μπάντρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ντουμπάι την Κυριακή.

«Συμφωνήσαμε ότι είναι σημαντικό η παραγωγή να μην μειωθεί για το προσεχές διάστημα» υπογράμμισε ο ίδιος.
Στην Ασία, η τιμή του μπρεντ για τον Ιανουάριο έπεσε στα 60,28 δολάρια το βαρέλι, στη χαμηλότερη τιμή που κατέγραψε από τον Ιούλιο του 2009.

Όσο για το αμερικανικό αργό, η τιμή για τον Ιανουάριο έκλεισε στα 58,5 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα κατέγραψε τιμή 56,25 δολάρια το βαρέλι, την πιο χαμηλή από το Μάιο του 2009.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»

Τύμπανα πολέμου στη Βενεζουέλα: Το τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν οριοθέτηση ΑΟΖ

Οι ενεργειακοί κολοσσοί επανακάμπτουν στα ορυκτά καύσιμα στην Ευρώπη

Όρμπαν: Η Ουγγαρία θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της ΕΕ για το ρωσικό αέριο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr