Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πετρελαιοκηλίδα ίση με την έκταση της Νέας Υόρκης πλησιάζει τις κυπριακές ακτές

Πετρελαιοκηλίδα ίση με την έκταση της Νέας Υόρκης πλησιάζει τις κυπριακές ακτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Πετρελαιοκηλίδα, Συρία,

Μία τεράστια πετρελαιοκηλίδα, η οποία προήλθε από το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Συρίας και εξαπλώνεται στη Μεσόγειο ίσως φτάσει στην Κύπρο σήμερα Τετάρτη, προειδοποιούν οι κυπριακές Αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα, Σύροι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μία δεξαμενή γεμάτη με 15.000 τόνους καυσίμου σε εργοστάσιο της παραλιακής πόλης Μπανίγιας, εμφάνισε διαρροή ήδη από τις 23 Αυγούστου.

Η ανάλυση των δορυφορικών εικόνων από την υπηρεσία του Orbital EOS δείχνει τώρα ότι η πετρελαιοκηλίδα ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά είχε υπολογισθεί.

Καλύπτει μάλιστα περίπου 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έκταση περίπου στο ίδιο μέγεθος με την πόλη της Νέας Υόρκης.

Η εταιρία που έκανε τις δορυφορικές μετρήσεις ανέφερε στο CNN χθες Τρίτη, ότι η ροή της πετρελαιοκηλίδας απείχε μόλις επτά χιλιόμετρα από την (κατεχόμενη) κυπριακή ακτή.

Το Υπουργείο Αλιείας και Θαλάσσιου Περιβάλλοντος της Κύπρου, βάσει μοντέλων προσομοίωσης που εκτιμούν τις κινήσεις της πετρελαιοκηλίδας συνυπολογίζοντας και τις μετεωρολογικές συνθήκες, εκτιμά ότι αυτή θα φτάσει στο Ακρωτήριο του Αποστόλου Ανδρέα μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Το ακρωτήριο του Αποστόλου Ανδρέα βρίσκεται στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη του νησιού, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά της συριακής πόλης Μπανίγιας.

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα δείχνουν την πετρελαιοκηλίδα να αργοπλέει στις ακτές της Μπανίγιας.

Το CNN φιλοξενεί και δηλώσεις Σύρου κατοίκου της περιοχής που κατηγορεί τις συριακές Αρχές ότι επιστράτευσαν μόνο σφουγγάρια και λάστιχα αναρρόφησης για να την αντιμετωπίσουν.

Το διυλιστήριο της Μπανίγιας είναι η κύρια πηγή για τα πετρελαιοειδή καύσιμα της Συρίας και είναι κρίσιμη για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Είναι η δεύτερη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στην ανατολική Μεσόγειο φέτος, καθώς τον Φεβρουάριο μία άλλη πετρελαιοκηλίδα στις ακτές του Ισραήλ κατέστρεψε παραλίες της χώρας και άφησε εναποθέσεις πίσσας και στην ακτογραμμή του Λιβάνου.

Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr