ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντός του Ιανουαρίου τα αποτελέσματα για την Αμφίπολη

Εντός του Ιανουαρίου τα αποτελέσματα για την Αμφίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Eντός του Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, δηλαδή το φύλο, η ηλικία, το ανάστημα του οστεολογικού υλικού από τον τάφο στην Αμφίπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού που προέκυψε από «ανυπόστατα δημοσιεύματα”-όπως χαρακτηρίζονται από την ανακοίνωση- που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, διευκρινίζεται ότι η έρευνα για το υλικό που βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού μνημείου, στον λόφο Καστά, ανατέθηκε «σε διεπιστημονική ομάδα, που συγκροτείται από ειδικούς επιστήμονες των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου και Δημοκριτείου. Το ερευνητικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη σύγχρονη προσέγγιση της αρχαιολογίας του θανάτου. Με αφετηρία το άτομο, που εκπροσωπείται από τα σκελετικά κατάλοιπα του τύμβου Καστά, θα διερευνηθεί -με συστηματικό και επιστημονικά δεοντολογικό τρόπο- το ανθρωπολογικό, κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο του πληθυσμού της Αμφίπολης».

Η ανάλυση του συγκεκριμένου υλικού εντάσσεται σε ένα ευρύτερο ερευνητικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει την ολιστική προσέγγιση ενός δείγματος τριακοσίων περίπου σκελετών, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο από το 1000 π.Χ έως 200 π.Χ.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος, το οποίο είναι διετές, θα εφαρμοστούν οι αναγκαίες σύγχρονες αναλυτικές μέθοδοι. Τα αποτελέσματα των ερευνών του συνολικού υλικού θα ολοκληρωθούν σε διάστημα είκοσι μηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χαλκιδική: Άγριος ξυλοδαρμός οδηγού απορριμματοφόρου από Σέρβους τουρίστες

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε 59χρονος εμπρηστής – Έβαλε 6 φωτιές επειδή ένιωθε «πίεση»

Η Χαλκιδική στις φλόγες και ένας «εκσυγχρονιστής» Σκέρτσος κάνει «στατιστική αλχημεία» – Απέχθεια της ΕΛ.Α.Σ. για τον σημιτικό πρώην ΠΑΣΟΚο εκλεκτό του Μητσοτάκη

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τετάρτη 12 Αυγούστου – Οι επίφοβες περιοχές

Έρωτας-Αντέρωτας: Σκέψεις με αφορμή τις νέες αρχαιολογικές έρευνες στην Αρχαία Ηλίδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr