Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντός του Ιανουαρίου τα αποτελέσματα για την Αμφίπολη

Εντός του Ιανουαρίου τα αποτελέσματα για την Αμφίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Eντός του Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, δηλαδή το φύλο, η ηλικία, το ανάστημα του οστεολογικού υλικού από τον τάφο στην Αμφίπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού που προέκυψε από «ανυπόστατα δημοσιεύματα”-όπως χαρακτηρίζονται από την ανακοίνωση- που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, διευκρινίζεται ότι η έρευνα για το υλικό που βρέθηκε στον τέταρτο χώρο του ταφικού μνημείου, στον λόφο Καστά, ανατέθηκε «σε διεπιστημονική ομάδα, που συγκροτείται από ειδικούς επιστήμονες των Πανεπιστημίων Αριστοτελείου και Δημοκριτείου. Το ερευνητικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη σύγχρονη προσέγγιση της αρχαιολογίας του θανάτου. Με αφετηρία το άτομο, που εκπροσωπείται από τα σκελετικά κατάλοιπα του τύμβου Καστά, θα διερευνηθεί -με συστηματικό και επιστημονικά δεοντολογικό τρόπο- το ανθρωπολογικό, κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο του πληθυσμού της Αμφίπολης».

Η ανάλυση του συγκεκριμένου υλικού εντάσσεται σε ένα ευρύτερο ερευνητικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει την ολιστική προσέγγιση ενός δείγματος τριακοσίων περίπου σκελετών, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο από το 1000 π.Χ έως 200 π.Χ.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος, το οποίο είναι διετές, θα εφαρμοστούν οι αναγκαίες σύγχρονες αναλυτικές μέθοδοι. Τα αποτελέσματα των ερευνών του συνολικού υλικού θα ολοκληρωθούν σε διάστημα είκοσι μηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα Funds που αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων: «Θα νικήσουμε!»

Ιστορία-Αρχαιολογία: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν πλήρως ενταγμένα στο δίκτυο του ελληνιστικού κόσμου

Αρχαιολογικός χώρος στη Βόρεια Αραβία αποκαλύπτει ανθρώπινο οικισμό 13.500 ετών

15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη Άουσβιτς, «Ποτέ ξανά»

Εντοπίστηκε η χαμένη πόλη του Μ. Αλεξάνδρου στο Ιράκ μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr