Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά στο πλοίο Νorman Αtlantic με 466 επιβαίνοντες – Επιχείριση εκκένωσης

Φωτιά στο πλοίο Νorman Αtlantic με 466 επιβαίνοντες – Επιχείριση εκκένωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από Ιταλικό όμιλο, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών και 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, με προορισμό την Αγκόνα της Ιταλίας.

Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς δόθηκε εντολή εκκένωσης του πλοίου για λόγους ασφαλείας.

Με τη βοήθεια του πληρώματος, πολλοί από τους επιβάτες επιβιβάστηκαν στις ναυαγοσωστικές βάρκες του Νorman Αtlantic, ενώ στο σημείο έπλευσε πρώτο το επιβατηγό πλοίο Spirit of Piraeus προκειμένου να συνδράμει σε βοήθεια και να παραλάβει πολλούς από τους επιβάτες.

Στην εγκατάλειψη του πλοίου δόθηκε προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά.

Η όλη επιχείριση συντονίστηκε από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.

Στο σημείο έσπευσαν 3 ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής.

Αργότερα δίπλα στο Νorman Αtlantic, βρέθηκαν επτά παραπλέοντα πλοία, με την επιβίβαση των επιβατών να γίνεται στο Spirit of Piraeus.

Σύμφωνα το Ενιαίο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το Νorman Αtlantic επικρατούν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ με βροχόπτωση.

Στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρέθηκε ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την όλη την επιχείρηση, ενώ για το θέμα ενημερώνεται διαρκώς και ο πρωθυπουργός.

map

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Στην Κέρκυρα μαθητής μαχαίρωσε μαθητές – Η κοινωνία έχει σαλτάρει!

Τραγωδία στην Τουρκία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr