Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΦΩΤΟ – ΣΟΚ! Μεσοπέλαγα καίγεται το Norman Atlantic

ΦΩΤΟ – ΣΟΚ! Μεσοπέλαγα καίγεται το Norman Atlantic
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Norman Atlantic, ΑΝΕΚ, Ιταλία, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο ιταλικό πλοίο Νorman Αtlantic, ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών και 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, με προορισμό την Αγκόνα της Ιταλίας.

Στο πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.

Η ιταλική ακτοφυλακή έχει αναλάβει, από τις 10 το πρωί της Κυριακής ώρα Ελλάδος, την όλη επιχείρηση διάσωσης των 478 επιβαινόντων (επιβάτες και πλήρωμα) του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic, στο οποίο τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε ένα από το γκαράζ του.

map-1

Όπως έκανε γνωστό, με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, «το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Νorman Αtlantic, βρίσκεται εντός θαλάσσιας περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής και ως εκ τούτου η διαχείριση του περιστατικού έχει περάσει πλέον στο αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης, ενώ από το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης τα δεσμευμένα πλοία παραμένουν για παροχή συνδρομής σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού ένα ελικόπτερο Super Puma έχει απογειωθεί και προσπαθεί να προσεγγίσει το φλεγόμενο πλοίο, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ από τους 478 (επιβάτες και πλήρωμα), 150 άτομα έχουν ήδη μετεπιβαστεί ήδη σε σωσίβια λέμβο του κινδυνεύοντος πλοίου και 42 εξ αυτών έχουν μετεπιβιβαστεί με ασφάλεια στο πλοίο Spirit of Piraeus που είναι δίπλα του.

ATLANTIC-1

Όπως ανέφερε, επίσης, στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως και 9 μποφόρ σε συνδυασμό με χαλάζι και βροχή, ενώ το επιβατηγό Cruise Europa έχει καθελκύσει επιτυχώς σωσίβιο λέμβο προκειμένου να υπάρξει προσπάθεια μετεπιβίβασης επιβατών από το φλεγόμενο πλοίο.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, οι επιβάτες και πλήρωμα είναι διαφόρων εθνοτήτων εκ των οποίων 234 είναι οι Έλληνες.

Ως «πολύ δύσκολη επιχείρηση» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη την επιχείρηση διάσωσης στην Αδριατική και τόνισε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να σωθούν οι άνθρωποι».

Όπως ανέφερε η κ. Βούλτεψη, «ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως από τους αρμόδιους υπουργούς, έσπευσε από νωρίς στο γραφείο του και ενημερώνεται συνεχώς. Αμέσως υπήρξε επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό κ. Ρέντσι και οι δύο πρωθυπουργοί βρίσκονται σε “ανοιχτή γραμμή”, παρακολουθώντας τον συντονισμό μέσων και ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού των δύο χωρών.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι θα γίνει το παν, θα διατεθούν όλα τα μέσα για να υπάρξει αίσια έκβαση αυτής της επιχείρησης σωτηρίας».

Υπήρξε μάλιστα και σχετικό tweet του κ. Ρέντσι που αναφέρει: «Παρακολουθούμε την υπόθεση του πλοίου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε επαφή με τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τη μέγιστη κινητοποίηση του ναυτικού μας».

«Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, το ίδιο και η αγωνία», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Βρισκόμαστε μπροστά στις χειρότερες συνθήκες που μπορούσαμε να συναντήσουμε. Δίνεται μάχη με τα στοιχειά της φύσης και ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά και να μην χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή» τόνισε.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, υπάρχει «διαρκής επικοινωνία της κυβέρνησης με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, από όπου μας ενημερώνουν ότι και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται σε επιφυλακή με διαρκή ενημέρωση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάπυρος Ερκολάνο: Ο Πλάτων πριν πεθάνει «είχε υψηλό πυρετό και τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζαν»

Απόφαση για την πυρκαγιά στο Μάτι: Ένοχοι οι 6 από τους 21 κατηγορούμενους για την τραγωδία

Συναγερμός για τις απανωτές φωτιές σε όλη τη χώρα – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr