ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Norman Atlantic: 211 διασωθέντες – 267 παραμένουν στο πλοίο

Norman Atlantic: 211 διασωθέντες – 267 παραμένουν στο πλοίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ελικόπτερα συνεχίζεται η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά την Κυριακή τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο.

Έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές 211 επιβαίνοντες σε σύνολο 478, (επιβάτες και πλήρωμα) έχουν διασωθεί από το πλοίο ενώ σταμάτησε η μετεπιβίβαση επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος λόγω της ενίσχυσης των ανέμων.

Μέσα στη νύχτα, οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής προσωρινά κόπασαν και πολεμικό σκάφος του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισε το Norman Atlantic επιχειρώντας να επιβιβάσει τους δεκάδες εγκλωβισμένους από το ακυβέρνητο επιβατικό στο πολεμικό. Η ενίσχυση όμως των ανέμων ματαίωσε αυτή την προσπάθεια.

Επίσης, για τρίτη φορά παρουσιάστηκε πρόβλημα στη ρυμούλκηση του Norman Atlantic από ρυμουλκό πλοίο, με αποτέλεσμα και αυτή η διαδικασία να έχει σταματήσει προσωρινά.

Τέλος, στο αεροδρόμιο του Λέτσε προσγειώθηκε αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να παραλάβει Έλληνες ναυαγούς του ιταλικού επιβατηγού πλοίου Norman Atlantic.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρήτη: Σύγκρουση επιβατικού πλοίου της ΑΝΕΚ με φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Σούδας (βίντεο)

Ακραίος κίνδυνος για πυρκαγιές την Τετάρτη 22/07 – Ποιές περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Ιταλία: Η Μελόνι ζήτησε να δοθεί χάρη στον κοσμηματοπώλη που δολοφόνησε δύο ληστές (βίντεο)

Μεσσηνία: Εκβίαζαν αγρότες και, αν δεν ενέδιδαν, τους έκαιγαν τα χωράφια

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη και τρεις ακόμη Περιφέρειες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr