ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιμάνι Πατρών, Συμβούλιο της Επικρατείας,


















































Γεωπολιτική κωλοτούμπα από τη Βουλή της Λιβύης: Αναγνώρισε την ανυπόστατη ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης - Στο ελληνικό ΥΠΕΞ όλα καλά;
ΕΛ.Α.Σ.: Η κύρωση του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου από τη λιβυκή Βουλή ήττα του Μητσοτάκη
Τρία χρόνια μετά: Η Κυριακή που η Αθήνα γύρισε σελίδα
Ο Ζελένσκι κατηγορεί τις ΗΠΑ για καθυστέρηση στην παράδοση πυραύλων, ενώ η ένταση κλιμακώνεται
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Δείτε πως μπορείτε να λάβετε επιδοτήσεις έως 95% και 36.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μπλόκαρε τα έργα στο νέο λιμάνι των Πατρών το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) καθώς , έκρινε αντισυνταγματική τη νομοθετική πορεία με την οποία άναβε το πράσινο φως για να προχωρήσει η κατασκευή.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 717/2015 απόφαση τους είπαν διπλό «όχι» κρίνοντας ότι «σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για παρόμοια ζητήματα πρέπει να εκδίδονται Προεδρικά Διατάγματα και όχι υπουργικές αποφάσεις ή αποφάσεις της ΕΣΑΛ». Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι «δεν μπορεί νόμος να κυρώνει αναδρομικά κανονιστικές διοικητικές αποφάσεις, όπως έκανε στην περίπτωση του λιμένα Πατρών».
Έτσι, το ΣτΕ ακύρωσε όλες τις αποφάσεις που καθόριζαν τους κανόνες κατασκευής, κ.λπ. του νέου λιμένα Πατρών και έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου Πατραίων που ζητούσε την ακύρωση του επίμαχου νομοθετικού πλέγματος.
Υπενθυμίζεται, ότι στην προσφυγή του ο Δήμος υποστήριζε, μεταξύ άλλων, ότι με τις σχεδιαζόμενες χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις διακόπτεται η συνέχεια των λειτουργιών της πόλης προς την πλευρά της θάλασσας και αποκόπτεται η πόλη και οι κάτοικοι της από το παραθαλάσσιο μέτωπο.























































