Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγίζει καρδιές – Το ριζίτικο των Κρητών αλεξιπτωτιστών για τους ήρωες που έπεσαν στην Κύπρο

Ραγίζει καρδιές – Το ριζίτικο των Κρητών αλεξιπτωτιστών για τους ήρωες που έπεσαν στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ετήσιο μνημόσυνο στο Μάλεμε για τους πεσόντες Καταδρομείς της Α’ Μοίρας Καταδρομών και των πιλότων της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση ΝΙΚΗ τον Ιούλιο του 1974 στη Κύπρο πλησίαζε στο τέλος του…

Τότε ο Διοικητής της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών αντισυνταγματάρχης Ν. Κωστάκης κάλεσε επτά Κρήτες Καταδρομείς, οι οποίοι με ένα ριζίτικο τραγούδι τίμησαν τους πεσόντες, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που αναρτήθηκε από το defenceline.gr:

Συγκίνηση και περηφάνια για τα κατορθώματα του χθες, πίστη και βεβαιότητα πως αν απαιτηθεί και στο μέλλον οι Δυνάμεις Καταδρομών θα φωνάξουν ξανά παρών στα προσκλητήρια του Έθνους.

41 χρόνια μετά τη θυσία των Καταδρομέων και των Αεροπόρων στη μαρτυρική Κύπρο, οι συγγενείς τους, οι βετεράνοι της 1ης Μοίρας Καταδρομών που πολέμησαν τον Αττίλα το 1974, τα στελέχη που υπηρετούν σήμερα στην Α’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, τοπικοί παράγοντες και τοπικοί φορείς τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων στο καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο της 1ης ΜΑΛ στο Μάλεμε Χανίων.

Ο διοικητής της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Αντισυνταγματάρχης N. Kωστάκης με την ομιλία του επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά πως η θυσία των Καταδρομέων κατά τη διάρκεια της αποστολής “ΝΙΚΗ” και το μαχητικό τους πνεύμα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έχει μεταλαμπαδευτεί και στις επόμενες γενιές των Μονάδων Καταδρομών.

Το χρονικό της επιχείρησης ΝΙΚΗ περιέγραψε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος των Βετεράνων Καταδρομέων, Παναγιώτης Αφάλης, ενώ η τελετή έκλεισε με το προσκλητήριο πεσόντων, την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, τον οποίο έψαλλαν και οι Καταδρομείς σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr