Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκλείουν μαθητές που δεν πλήρωσαν δίδακτρα

Αποκλείουν μαθητές που δεν πλήρωσαν δίδακτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια συγκλονιστική καταγγελία από γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα δημοσιοποίησε η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση (ΟΙΕΛΕ).

Σύμφωνα με την καταγγελία, η διεύθυνση του σχολείου απομονώνει στον χώρο της γραμματείας παιδιά γονέων που οφείλουν μέρος των διδάκτρων και δεν τους επιτρέπει την είσοδο στην τάξη.

«Αναμφίβολα από την καταβολή των διδάκτρων εξαρτάται η επιβίωση των ιδιωτικών σχολείων. Ωστόσο οι διοικήσεις τους έχουν τη δυνατότητα διά της νομικής οδού να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, χωρίς να εμπλέκουν τους μαθητές. Η χρησιμοποίηση των παιδιών με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο για να εξαναγκαστούν οι γονείς να καταβάλουν τα χρωστούμενα αποτελεί αντιπαιδαγωγική πράξη ωμής βαρβαρότητας που πλήττει την αξιοπρέπεια και τραυματίζει τον ευαίσθητο, ψυχικό κόσμο τους», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή στην υπηρεσιακή υπουργό Παιδείας, Φρ. Κιάου και τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, ώστε να ξεκινήσει έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες.

Η ανακοίνωση

Η ΟΙΕΛΕ έλαβε γνώση συγκλονιστικής καταγγελίας γονέων, σύμφωνα με την οποία η Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής (που αποτελεί μάλιστα μη κερδοσκοπικό σχολείο) απομονώνει παιδιά γονέων που οφείλουν μέρος των διδάκτρων στο χώρο της γραμματείας και δεν τους επιτρέπει την είσοδο στην τάξη με τους συμμαθητές τους.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη σήμερα (τα γαλλικά σχολεία έχουν ξεκινήσει μαθήματα από την 1η Σεπτέμβρη).

Αναμφίβολα από την καταβολή των διδάκτρων εξαρτάται η επιβίωση των ιδιωτικών σχολείων.

Ωστόσο οι διοικήσεις τους έχουν τη δυνατότητα δια της νομικής οδού να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, χωρίς να εμπλέκουν τους μαθητές.

Η χρησιμοποίηση των παιδιών με αυτό τον πρωτοφανή τρόπο για να εξαναγκαστούν οι γονείς να καταβάλλουν τα χρωστούμενα αποτελεί αντιπαιδαγωγική πράξη ωμής βαρβαρότητας που πλήττει την αξιοπρέπεια και τραυματίζει τον ευαίσθητο, ψυχικό κόσμο τους.

Ενημερωθήκαμε, δε, πως υπάρχει για το ίδιο σχολείο καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου (1599/2000), καθώς η διοίκησή του απαγόρευε τη φοίτηση μαθητή, ώστε να εξαναγκαστούν οι γονείς του να καταβάλλουν τις οφειλές τους.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σχετική επιστολή-καταγγελία στην Υπουργό Παιδείας και στον Διευθυντή ΠΕ Β’ Αθήνας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα έρευνα και να εξεταστούν οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες όσων ενεπλάκησαν στην απαράδεκτη αυτή υπόθεση.

Τίθεται πλέον εύλογα το ερώτημα. Τελικά τα ιδιωτικά σχολεία είναι αμιγείς επιχειρήσεις, ή – όπως ορίζει σαφώς το άρθρο 16, παρ. 8 του Συντάγματος – χώροι παροχής δημόσιου και κοινωνικού αγαθού που εποπτεύονται από το κράτος;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κερατσίνι: Άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών και πέντε συλλήψεις

ΗΠΑ: Δυο χρόνια φυλακή και πρόστιμο σε 25χρονη καθηγήτρια που έκανε σεξ με έφηβο μαθητή της

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Κυνική δήλωση Πιερρακάκη: Χρειάζεται αλλαγή του άρθρου 16, αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr