Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε χορηγούνται δώρα και επιδόματα για τα Χριστούγεννα

Πότε χορηγούνται δώρα και επιδόματα για τα Χριστούγεννα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί με αυτές δίνονται δώρα και επιδόματα. Πριν λοιπόν από τις γιορτές θα καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στους ανέργους, ενώ προσπάθειες καταβάλλονται να δοθεί πριν τα Χριστούγεννα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καθώς και η επόμενη δόση σίτισης και ενοικίου.

Όσο για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, υπάρχει ενδεχόμενο να πιστωθούν στους δικαιούχους πριν από την πρωτοχρονιά αντί για τα μέσα Ιανουαρίου.

Ακόμη, μετά την κατάργηση της 13ης σύνταξης, συνηθίζεται οι συντάξεις του Ιανουαρίου να χορηγούνται πριν από τα Χριστούγεννα αντί για την τελευταία εργάσιμη του μήνα ως διευκόλυνση στο πνεύμα των εορτών αλλά και για να κινηθεί στο μέτρο του εφικτού η αγορά.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου θα χορηγηθεί στους ανέργους το δώρο του ΟΑΕΔ. Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016 και οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κλπ) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει έως τις 20 Ιανουαρίου 2016, περιθώριο χορήγησης της δ’ δόσης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων), καταβάλλεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί νωρίτερα το κονδύλι. Η προηγούμενη, γ’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων, καταβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου σε 643.290 δικαιούχους με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 223.481.455 ευρώ.

Επίσης, στόχος της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κυρίας Φωτίου, είναι να δοθεί η επόμενη δόση της επιδότησης σίτισης και ενοικίου πριν από τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να καλυφθούν κάποιες από τις βασικές ανάγκες των δικαιούχων. Οι μηνιαίες δόσεις της επιδότησης σίτισης ολοκληρώνονται τον Μάρτιο, ενώ εκείνες του ενοικίου τον Ιούνιο του 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία απαγόρευσε να γιορτάζονται Χριστούγεννα, Πάσχα και Χαλοουίν (Halloween) στα σχολεία

Κοροϊδία: Αντί προσλήψεων στο ΕΣΥ παρατείνουν τη επιδότηση εργασίας για ανέργους!

10.000 παιδικές ευχές εκπληρώθηκαν από τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ

ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα 718 ευρώ για άνεργους- Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και η διαδικασία

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr