Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απάντησε ο Νίκος Θεοχαράκης για ενδεχόμενες απολύσεις στο Μέγαρο Μουσικής

Τι απάντησε ο Νίκος Θεοχαράκης για ενδεχόμενες απολύσεις στο Μέγαρο Μουσικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανακοίνωση εξέδωσε o πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Νίκος Θεοχαράκης, σε απάντηση της κριτικής που δέχτηκε από το Συλλόγο Εργαζομένων του ΟΜΜΑ, μετά τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για απολύσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ν. Θεοχαράκη:

Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΜΜΑ περί μισθών και «απολύσεων» θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω τα εξής:

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας το Μέγαρο θα τηρήσει στο ακέραιο τις διαβεβαιώσεις που έδωσε και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Σχετικά με τους μισθούς του προσωπικού, η κυβέρνηση η οποία πρότεινε και τα κόμματα τα οποία υπερψήφισαν το νόμο για την διάσωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, εξέφρασαν νομοθετικά τη βούλησή τους να εντάξουν το προσωπικό του Μεγάρου στο ενιαίο μισθολόγιο με τρόπο που να διατηρεί μέρος της προσωπικής διαφοράς του μισθού που ελάμβαναν πριν την ένταξη και του μισθού που προβλέπεται από το ενιαίο μισθολόγιο του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο νόμος (4366/2016, Άρθρο 6) προβλέπει ότι αν η προσωπική διαφορά είναι μέχρι 200 ευρώ δεν μειώνεται, διαφορά από 200-300 ευρώ μειώνεται κατά ποσοστό 25%, από 300-400 ευρώ μειώνεται κατά 40%, διαφορά μεγαλύτερη από 400 ευρώ μειώνεται κατά 60%, ενώ το σύνολο των τακτικών αποδοχών δεν δύναται να υπερβαίνει τις αποδοχές Γενικού Διευθυντή Υπουργείου.

Οι μισθοί του προσωπικού του ΟΜΜΑ θα καθοριστούν με τρόπο απόλυτα διαφανή και προκαθορισμένο σύμφωνα με τις οδηγίες εφαρμογής που έχει δώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η διοίκηση του ΟΜΜΑ έχει συστήσει σχετική επιτροπή αλλά δεν θα παρέμβει στο έργο της εφόσον οι νέοι μισθοί του προσωπικού έχουν καθορισθεί νομοθετικά.

Δε θέλω με κανένα τρόπο να έρθω σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους του ΟΜΜΑ και της συλλογικής τους έκφρασης. Ο διάλογος είναι πάντα λυσιτελέστερος στην επίλυση των προβλημάτων από την ανταλλαγή ανακοινώσεων.

Έχουμε μια μεγάλη μάχη να δώσουμε προκειμένου να καταστεί το Μέγαρο ένας οικονομικά βιώσιμος κορυφαίος θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας και δεν περισσεύει το σπαθί καμίας και κανενός από εμάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση των ΜΑΤ στους εκπαιδευτικούς – Αυτά είναι τα κατορθώματα Μητσοτάκη

Βαρυσήμαντη ομιλία Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής – Στο επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά

Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών

Αντώναρος σε Μενδώνη: Στα έργα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς δεν επιβάλλεται λογοκρισία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr