Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Παγκόσμια Τράπεζα βάφτισε “τουρκικό” το βόρειο Αιγαίο σε χάρτη της

Η Παγκόσμια Τράπεζα βάφτισε “τουρκικό” το βόρειο Αιγαίο σε χάρτη της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός από την Τουρκία, πού θέτει συνεχώς θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, αποκαλύφθηκε ότι ένας διεθνής οικονομικός οργανισμός, η Παγκόσμια Τράπεζα, έχει «βαφτίσει» ως τουρκικό έδαφος σχεδόν τη μισή περιοχή, γράφει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.

Ελάχιστες ημέρες μετά την είδηση ότι η Ελλάδα έχει κάνει κρούση για χορήγηση δανείου από τον Οργανισμό, σε χάρτη πού φιλοξενεί η επίσημη ιστοσελίδα του απεικονίζονται όλα τα χρηματοδοτούμενα έργα της Παγκοσμίου Τραπέζης.

Σε ένα από αυτά, μεταξύ Λήμνου και Άι-Στράτη, υπάρχει μια επισήμανση με την ένδειξη «North Aegean, Turkey» για ένα ενεργειακό πρόγραμμα της γείτονος.

Έως τώρα ή Τουρκία δεν έχει αμφισβητήσει την συγκεκριμένη περιοχή, αλλά με τη φόρα πού έχει πάρει το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο επικαλείται ακόμη και χάρτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να δικαιολογήσει την επεκτατική του πολιτική, δεν θα αποτελέσει έκπληξη να προβάλει στο μέλλον νέα προκλητικά αιτήματα, σημειώνει η ΕΣΤΙΑ.

Ήδη έχει ζητηθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα, συγκεκριμένως από τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, να διορθώσει γρήγορα το λάθος της, εκφράζοντας την πεποίθηση να έχει γίνει εκ παραδρομής.

Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Παπουτσής, εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Παγκόσμια Τράπεζα από το 2013, όφειλε να είχε επισημάνει άμεσα το λάθος ώστε να δικαιολογήσει τον μηνιαίο μισθό των 10.000 ευρώ πού λαμβάνει, τονίζει η ΕΣΤΙΑ.

Ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να δούμε κάποια αντίδρασή του, καθώς τα ίχνη του έχουν χαθεί από την ημέρα πού ανέλαβε καθήκοντα στην Ουάσιγκτον.

Η Παγκόσμια Τράπεζα συνήθως χρηματοδοτεί πτωχευμένες ή αναδυόμενες οικονομίες με την υπογραφή ενός σκληρού μνημονίου.

Η επιστολή Αμυρά

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς εντόπισε την πρόκληση και έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, τον οποίο κάλεσε να διορθώσει άμεσα τον χάρτη που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού.

«Το βόρειο Αιγαίο δεν είναι Τουρκία» σημειώνει στην επιστολή του ο Γ. Αμυράς και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η αναφορά έγινε εκ παραδρομής και την ευχή ότι θα διορθωθεί άμεσα.

Ο συγκεκριμένος χάρτης απεικονίζει χρηματοδοτούμενες από την Παγκόσμια Τράπεζα δραστηριότητες και στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου εμφανίζει το τουρκικό πρόγραμμα «Turkey SME Energy Efficiency Project GEF (P122178)» εντός των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων με την ένδειξη «North Aegean, Turkey».

Ανακοίνωση για το θέμα εκδόθηκε και από το κόμμα του Φαήλου Κρανιδιώτη, Νέα Δεξιά, στην οποία γίνεται λόγος για «θρασύτατη πρόκληση», που «εγείρει τεράστια ερωτήματα για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. που στρέφεται για δανεισμό σε ένα τέτοιο μισελληνικό οργανισμό.

Οφείλει η κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα, να καταδικάσει την πρόκληση και να καταγγείλει στα διεθνή φόρα τη μεθόδευση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr