ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Γαβρόγλου, Πανελλαδικές Εξετάσεις, Πανελλήνιες Εξετάσεις, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,


















































Ισραηλινός Υπουργός: «Μια ισχυρή συμμαχία Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου είναι η σωστή απάντηση στην ισλαμιστική, νεο-οθωμανική επιθετικότητα του Ερντογάν»
Η ΕΛ.Α.Σ. κονιορτοποίησε τον Γεραπετρίτη των «υποκλίσεων» και των «ήρεμων νερών» άνευ «καλωδίου»
Κυψέλη: Πρώτα έσφαξαν το βρέφος και μετά το κατέψυξαν! Βρέθηκαν ναρκωτικά και σεξουαλικά αντικείμενα
Μάριο Νόφαλ: «Ενώ όλοι διαφωνούν για το ποιος πρέπει να ελέγχει τον νότιο Λίβανο, η Αθήνα συνεχίζει αθόρυβα να στέλνει
Ελλάδα-Ισραήλ υπέγραψαν την «Ασπίδα του Αχιλλέα» - Συμμετέχει και η ελληνική αμυντική βιομηχανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σημαντικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» με αιχμή την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων.
«Οι πανελλαδικές είναι αδιάβλητες αλλά όχι αξιόπιστες» υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας και συμπληρώνει:
«Ξοδεύεται 1 δισ. ευρώ και το 75% των υποψηφίων δεν εισάγεται εκεί που θέλει. Είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι ένα τέτοιο σύστημα εισαγωγής είναι αξιόπιστο;» αναρωτιέται ο κ. Γαβρόγλου.
Ερωτηθείς για τις αλλαγές στα βιβλία της Ιστορίας και των θρησκευτικών απαντά:
«Υπάρχει διεθνώς και στη χώρα μας μια γόνιμη συζήτηση για τις μεθόδους διδασκαλίας της Ιστορίας» και ζητά να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ότι θα αποκλειστούν από την ύλη συγκεκριμένα θέματα.
Προσθέτει δε ότι την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές θα παραλάβουν τον «φάκελο μαθητή στα θρησκευτικά» που θα περιλαμβάνει 80% κείμενα από την Αγία Γραφή και 20% κείμενα γενικού θρησκειολογικού περιεχομένου.























































