Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η φωτιά επεκτείνεται με ταχύτητα και απειλεί όλη την Ανατολική Αττική (βίντεο)

Η φωτιά επεκτείνεται με ταχύτητα και απειλεί όλη την Ανατολική Αττική (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαίνεται η καταστροφική φωτιά στην Ανατολική Αττική και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στέκεται αδύνατον μέχρι στιγμής να τεθεί υπό έλεγχο.

Μάλιστα εκφράζονται φόβοι επέκτασης της από τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι, προς Πολυδένδρι και Μαλακάσα, καθώς οι δυνατοί άνεμοι προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Κοντά στον οικισμό Σαλαμίδι, στην περιοχή του Καπανδριτίου, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και εκκένωση ορισμένων κατοικιών.

Κατόπιν εντολής της Τροχαίας και για λόγους ασφαλείας, δόθηκε εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία σε συγκεκριμένους οδικούς κόμβους.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την περιοχή του Πολυδενδρίου προς Λαμία και από τον κόμβο Μαρκοπούλου προς Αθήνα.

«Η φωτιά κινείται από Πολυδένδρι προς Μαλακάσα με μεγάλη ταχύτητα» δήλωσε ο Πέτρος Φιλίππου, αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Κάλεσε δε τους οδηγούς να μην κατευθύνονται προς το συγκεκριμένο σημείο.

«Καίγεται τεράστια δασική έκταση, η φωτιά κινείται πολύ γρήγορα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Για τη χειρότερη μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών έκανε λόγο ο Θωμάς Ρούσης, δήμαρχος Ωρωπού, σημειώνοντας ότι τα αεροπλάνα δεν μπορούν να κάνουν ρίψεις μπροστά στη φωτιά, ενώ ο αέρας αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις.

Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόβεσης επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά την λεωφόρο Καλάμου προς το Πολυδένδρι, κάτι που το καταφέρνουν μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι τη νύχτα «πέρασε» για λίγο, αλλά αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, όπως είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη.

Σημειώνεται ότι, ήδη, από την Αστυνομία έχει διακοπεί από το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων και στην πλατεία Καπανδριτίου προς τη λεωφόρο Καλάμου.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Π.Σ., η πυρκαγιά είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς, εκτός των άλλων, η μεγάλη θερμοκρασία που αναπτύσσεται απο την καύση του πυκνού δάσους, δημιουργεί ένα μικροκλίμα στην περιοχή, με πολλαπλασιασμό της έντασης του ανέμου και τη δημιουργία ισχυρών ανοδικών ρευμάτων που δεν επιτρέπουν στα εναέρια μέσα να κατέβουν πολύ χαμηλά και να κάνουν ρίψεις, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να πλησιάσουν.

Για τον λόγο αυτό, με την βοήθεια του στρατού και πολιτών γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο.

Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, τρία αεροσκάφη CANADAIR και έξι ελικόπτερα.

Δείτε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr