Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό έλεγχο είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα Κεφαλονίας, το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η παρουσία ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής στο σημείο της φωτιάς απέτρεψε τα χειρότερα για τα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα, στα νοτιοανατολικά του νησιού, όπου προς στιγμήν κινδύνευσαν σπίτια.

Οι άνδρες του πυροσβεστικού Σώματος, έδωσαν μάχη καταφέρνοντας τελικά να τη διώξουν χωρίς να προκληθούν ζημιές σε κατοικίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα, χρειάστηκε να μετακινηθούν επισκέπτες του νησιού με λεωφορεία.

Αρκετές κολόνες ηλεκτρικού ρεύματος κάηκαν από την φωτιά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού, τα οποία όμως αναμένεται όλα να αποκατασταθούν από συνεργεία της ΔΕΗ μέσα στην ημέρα.

Η φωτιά, που καίει στους πρόποδες του Αίνου, πλέον έχει μετακινηθεί σε δύσβατο σημείο προς το χωριό Βλαχάτα και αναμένεται, με το πρώτο φως της ημέρας να τεθεί υπό έλεγχο, με την βοήθεια των εναέριων μέσων.

Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 26 εθελοντές, δύο οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τρία ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Δρακουλόγκωνας πλέον τα δύο μεγάλα μέτωπα σε Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ τα μέτωπα στις περιοχές Ρατζακλί και Κρεμμύδι έσβησαν πλήρως.

Ωστόσο αναμένονται ενισχύσεις με δυνάμεις πυρόσβεσης από την Τρίπολη και την Κοζάνη για να συνεισφέρουν στην πλήρη κατάσβεση.

Ο κύριος Δρακουλόγκωνας μάλιστα μίλησε για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά και κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Τουρκία: Τουλάχιστον 29 νεκροί από πυρκαγιά στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr