Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα πρόστιμα και “λουκέτο” σε τράπεζες για εργασιακές παραβάσεις από τον Ηλιόπουλο

Νέα πρόστιμα και “λουκέτο” σε τράπεζες για εργασιακές παραβάσεις από τον Ηλιόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κακό δαίμονα των τραπεζών έχει εξελιχθεί ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, με το Σώμα επί των ημερών του να προχωρά σε κυριολεκτικό τσουνάμι ελέγχων, έχοντας στο επίκεντρό του μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες για αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook το ΣΕΠΕ προχώρησε στην επιβολή προστίμων ακόμα 365.000 ευρώ καθώς και σε αναστολή λειτουργίας στα επίμαχα τραπεζικά υποκαταστήματα, στα οποία εντοπίστηκαν οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

“Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), διεξήχθησαν έλεγχοι σε 57 υποκαταστήματα τραπεζών. Στους ελέγχους βρέθηκαν 8 περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας που αφορούσαν 29 εργαζόμενους. Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 365.050 ευρώ, ενώ σε μία περίπτωση με βάση το Άρθρο 33 του πρόσφατου Νόμου 4488/17, η Επιθεώρηση προχώρησε σε τριήμερη αναστολή λειτουργίας υποκαταστήματος” αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

Παράλληλα, τονίζει πως “το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα συνεχίσει τους ελέγχους στη βάση του σχεδιασμού και των καταγγελιών. Ειδική βαρύτητα λόγω της εορταστικής περιόδου θα δοθεί στους κλάδους εστίασης, παροχής υπηρεσιών καθώς και στα πολυκαταστήματα” και απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους “που επιθυμούν να καταγγείλουν οποιαδήποτε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας να απευθύνονται στο 15512”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το «σκλαβοπάζαρο με φτηνούς μετανάστες εργάτες»

Ανασχηματισμός ομολογία αποτυχίας σε Δημόσια Ασφάλεια, Υγεία και Εργασία – Όλες οι αλλαγές

Μισθοί στον ιδιωτικό τομέα: «Ξεπαγώνουν» οι τριετίες, χωρίς αναδρομικότητα

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr