Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρ΄ολίγον νέα τραγωδία στον Όλυμπο – Δυο ορειβάτες τραυματίες

Παρ΄ολίγον νέα τραγωδία στον Όλυμπο – Δυο ορειβάτες τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο καταφύγιο Πριόνια στον Όλυμπο μεταφέρονται αυτήν την ώρα από τους διασώστες οι δύο τραυματισμένοι ορειβάτες 49 και 55 χρόνων, οι οποίοι τραυματίστηκαν το μεσημέρι στον Όλυμπο, μετά από πτώση που είχαν στην περιοχή «Κόψη Πάγος», η οποία βρίσκεται κοντά στη θέση Λιβαδάκι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο μετά τις 14:00 ενημερώθηκε η υπηρεσία για πτώση δύο ατόμων σε γκρεμό στην προαναφερόμενη θέση, η οποία απέχει 3,5 ώρες πεζοπορίας, από το καταφύγιο Πριόνια.

Διασώστες και τραυματισμένοι επιβάτες , σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συναντήθηκαν περίπου στο μέσο του μονοπατιού το οποίο οδηγεί στην περιοχή «Κόψη Πάγος», που βρίσκεται κοντά στη θέση Λιβαδάκι. Η ώρα άφιξής τους στο καταφύγιο υπολογίζεται μετά τις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με σχετική επίσημη ανακοίνωση, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου στις 13.32 από φίλο των ορειβατών, ο οποίος ανέφερε το συμβάν. Στην επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχουν έξι διασώστες της ΕΟΔ, οκτώ στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τραυματίες φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά. Τονίζεται δε, ότι με την άφιξή τους στο καταφύγιο Πριόνια, οι τραυματισμένοι ορειβάτες θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Το σημερινό συμβάν έρχεται μία ημέρα μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Ηλεκτρικές κουβέρτες: Πως θα αποφύγετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας (βίντεο)

Εκκενώθηκε το Παγκρήτιο Στάδιο – Αποκολλήθηκε τμήμα του στεγάστρου

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Γλυφάδα – Βρέθηκε απανθρακωμένη μία 85χρονη

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Μαραθώνα κοντά σε σπίτια – Κίνδυνος για το δάσος του Σχοινιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr