ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο καταφύγιο Πριόνια στον Όλυμπο μεταφέρονται αυτήν την ώρα από τους διασώστες οι δύο τραυματισμένοι ορειβάτες 49 και 55 χρόνων, οι οποίοι τραυματίστηκαν το μεσημέρι στον Όλυμπο, μετά από πτώση που είχαν στην περιοχή «Κόψη Πάγος», η οποία βρίσκεται κοντά στη θέση Λιβαδάκι.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, λίγο μετά τις 14:00 ενημερώθηκε η υπηρεσία για πτώση δύο ατόμων σε γκρεμό στην προαναφερόμενη θέση, η οποία απέχει 3,5 ώρες πεζοπορίας, από το καταφύγιο Πριόνια.
Διασώστες και τραυματισμένοι επιβάτες , σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συναντήθηκαν περίπου στο μέσο του μονοπατιού το οποίο οδηγεί στην περιοχή «Κόψη Πάγος», που βρίσκεται κοντά στη θέση Λιβαδάκι. Η ώρα άφιξής τους στο καταφύγιο υπολογίζεται μετά τις 9 το βράδυ.
Σύμφωνα με σχετική επίσημη ανακοίνωση, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου στις 13.32 από φίλο των ορειβατών, ο οποίος ανέφερε το συμβάν. Στην επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχουν έξι διασώστες της ΕΟΔ, οκτώ στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και κλιμάκιο της 2ης ΕΜΑΚ.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τραυματίες φέρουν εκδορές στο πρόσωπο και κατάγματα στα πλευρά. Τονίζεται δε, ότι με την άφιξή τους στο καταφύγιο Πριόνια, οι τραυματισμένοι ορειβάτες θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Το σημερινό συμβάν έρχεται μία ημέρα μετά την τραγωδία, επίσης στον Όλυμπο, με την πτώση ορειβάτη σε γκρεμό βάθους 150 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.























































