ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Νησιά Αιγαίου, Πολεμικό Ναυτικό, Στρατιωτική Άσκηση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

















































Προειδοποιητική βολή στον Ερντογάν: Το μήνυμα του Ισραήλ προς την Τουρκία μέσω Αθήνας και Λευκωσίας
Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%
Μαρία Καρυστιανού: Δόλιο χτύπημα της κυβέρνησης με αιφνιδιαστικό έλεγχο του ΣΔΟΕ
Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της
Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την Κυριακή 3 Ιουνίου ξεκινά η ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018», η οποία θα διεξαχθεί σε ολόκληρο το Αιγαίο με τη συμμετοχή του συνόλου των μονάδων του Στόλου που βρίσκονται σε ενέργεια.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της άσκησης, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων με στόχο τη μεγιστοποίηση της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.
Αντικειμενικοί σκοποί της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων, η ανάπτυξη/διατήρηση ενιαίου πνεύματος συνεργασίας και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.
Σήμερα, ενόψει της έναρξης της άσκησης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, παρακολούθησε την παρουσίασή της, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ), στο ναυτικό οχυρό Σκαραμαγκά.
Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου.






















































