ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Δήμος Μαραθώνα, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,


















































Οι στολές της Διαστημικής Δύναμης του Τραμπ προκαλούν αντιδράσεις
Ο Σαμαράς ανακοινώνει κόμμα και «τελειώνει» τον Μητσοτάκη - Ποιοι βρίσκονται ήδη στο πλευρό του
Ουκρανία: Νέο μεγάλο σκάνδαλο με κυβερνητικές συμβάσεις δισ. ευρώ για ελαττωματικά όπλα
ΣΟΚ στο Ισραήλ! Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιηθεί από τον Πρόεδρο τον Εμιράτων πριν τη σφαγή της 7/10/23 ότι η Χαμάς
Νέα οδική γέφυρα Ρωσίας-Βόρειας Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απαντήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, τέσσερις ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες:
α) το ακραίο φυσικό φαινόμενο, που εκφράστηκε μέσα από μεγάλες ταχύτητες ανέμων
β) η μορφολογία του εδάφους έτσι όπως διαγράφεται μεταξύ της Πεντέλης και της θάλασσας
γ) το εύφλεκτο πευκοδάσος
δ) η διαμόρφωση του πολεοδομικού ιστού.
Αναλύοντας τη χωροταξική δόμηση της περιοχής, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο ΕΚΠΑ έκανε λόγο για οδικό δίκτυο χωρίς καμία διαφυγή, δρόμους που είτε είναι αδιέξοδοι είτε οδηγούν σε θάλασσα ή απόκρημνες περιοχές, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν τα θύματα.
«Το Μάτι είναι μια Μάνδρα, είναι έτσι δομημένες οι δύο περιοχές που δεν παρέχουν ασφάλεια στους κατοίκους», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση αν περισσότερα πυροσβεστικά μέσα θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καταστροφή, ο κ. Λέκκας απάντησε ότι «δεν μπορούσε να γίνει τίποτα αλλά αυτό δεν μειώνει την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερα μέσα καθώς και σύμπλευση των επιχειρησιακών με τους επιστημονικούς φορείς».
«Υπήρχαν οι συνθήκες για χιλιάδες θύματα», πρόσθεσε ο ίδιος και εξήγησε ότι ήταν πολύ μεγάλη η πυκνότητα του πληθυσμού την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.























































