Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεγχόμενη η φωτιά στην Εύβοια – Χωρίς ενεργά μέτωπα

Ελεγχόμενη η φωτιά στην Εύβοια – Χωρίς ενεργά μέτωπα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια, όπου πάντως – όπως δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλης Παλιός, δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα.

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος κήρυξε χθες Κυριακή τον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χαρακτήρισε «πολύ καλύτερη» την εικόνα, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο αναζωπυρώσεις.

Ο ίδιος ανέφερε πως η περασμένη νύχτα ήταν πολύ δύσκολη, προσθέτοντας πάντως πως «από ό,τι φαίνεται τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά».

Όπως σημείωσε «η αυτοδιοίκηση αντεδρασε πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά». «Υπάρχει μεγαλη εμπειρία και στην περιφέρεια και στον δήμο. Υπήρχε σχέδιο, ήμασταν έτοιμοι, η εκκένωση έγινε άμεσα» είπε.

Με δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και εξέφρασε την εκτίμηση πως αν συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο έως το απόγευμα.

«Ο συντονισμός και η έγκαιρη επέμβαση ηταν τα στοιχεία που έδειχναν από την αρχή ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Προέχει να δείξουμε οτι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και πολύ δυσκολότερες καταστάσεις» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή Κοντοδεσπότι συνεχίζουν να επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων, 204 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, 18 βυτιοφόρα οχήματα, 30 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου.

Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας το έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συμπληρωματικές μηνύσεις καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Πυρκαγιά στο Μάτι: Την αθώωση της Ρένας Δούρου ζήτησε ο εισαγγελέας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr