Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπ. Παιδείας: Η Ν.Δ. απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια για να φτιάξει «πελάτες» για τα ιδιωτικά

Υπ. Παιδείας: Η Ν.Δ. απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια για να φτιάξει «πελάτες» για τα ιδιωτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «κραυγές απελπισίας» από πλευράς ΝΔ και «απολύτως προβλέψιμο ορυμαγδό» των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη έκανε λόγο το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου και στελεχών της ΝΔ με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της επιτροπής Παρασκευόπουλου για την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του σχολίασε: «Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει «συμμορίες» στα ελληνικά πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως δηλώνει ότι θα ήταν «τρομοκρατημένη» ως μητέρα αν το παιδί της πήγαινε σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ενώ ο κ. Κικίλιας χαρακτηρίζει συλλήβδην τα πανεπιστήμια «άσυλο εγκληματιών».

Και σαν το κερασάκι, άλλος ένας τομεάρχης, ο κ. Καράογλου, εξέφρασε ευθέως το δόγμα «νόμος και τάξη» και «άμεση επέμβαση» της αστυνομίας. Εύγε στους εκπροσώπους της ΝΔ για την τεράστια εμπιστοσύνη που δείχνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια και για την εντυπωσιακή άγνοια της πραγματικότητας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η στόχευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «να απαξιώσουν τα δημόσια πανεπιστήμια για να φτιάξουν “πελάτες” για τα ιδιωτικά, υπηρετώντας τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους».

«Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, η πραγματικότητα είναι διαφορετική όσους παραμορφωτικούς φακούς κι αν βάλουν, όσους τομεάρχες κι αν επιστρατεύσουν.

Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, που συστηματικά η αξιωματική αντιπολίτευση κατασυκοφαντεί, είναι εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα υψηλού κύρους και εξαιρετικών επιδόσεων. Κι αυτό ακριβώς γιατί δεν εκτρέφουν… συμμορίες, αλλά λαμπρούς επιστήμονες.

Γιατί δεν περιμένουν να ιδρυθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για να γίνουν καλύτερα και γιατί η περιστασιακή βία είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας της πανεπιστημιακής ζωής» κατέληξε το υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr