Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις δολοφονίες στις φυλακές

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις δολοφονίες στις φυλακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν τα δύο τελευταία περιστατικά στις φυλακές Κορυδαλλού και Τρικάλων.

Ειδικότερα, η κυρία Δημητρίου έδωσε παραγγελία στους αρμόδιους κατά τόπους εισαγγελείς για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ευθύνες για τα περιστατικά βίας στα δύο αυτά σωφρονιστικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη δυο κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού μαστιγώθηκαν από άλλους κρατούμενους με αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδια.

Θύματα ήταν ένας 33χρονος Έλληνας που είχε συλληφθεί για κλοπές, ληστείες κι ένας 27χρονος Αλβανός που είχε προφυλακιστεί για υπόθεση ναρκωτικών και μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Την Παρασκευή στις φυλακές Τρικάλων, ένας 55χρονος Αλβανός κρατούμενος που εξέτιε ποινή 8 μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα και ο οποίος επρόκειτο σύντομα να αποφυλακιστεί, επιτέθηκε και σκότωσε 66χρονο συγκρατούμενό του. Ο τελευταίος που επίσης επρόκειτο να αποφυλακιστεί άμεσα, εξέτιε ποινή 12 μηνών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης και το θύμα κρατούνταν ήδη μια εβδομάδα μαζί στον ίδιο χώρο υποδοχής της φυλακής, προκειμένου να βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Φυλακές Κορυδαλλού: Πέθανε ο 36χρονος που είχε συλληφθεί για τον βιασμό της θετής του κόρης στην Αίγινα

Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει»

H σκληρή απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Α.Π. Γεωργίας Αδειλίνη

Αυτά είναι τα 46 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr