Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πετρόπουλος προανήγγειλε νέα διάταξη για συνταξιούχους – Ποιους αφορά

Ο Πετρόπουλος προανήγγειλε νέα διάταξη για συνταξιούχους – Ποιους αφορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ικανοποίησή του για την πορεία της ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Παράλληλα, o κ. Πετρόπουλος προανήγγειλε ότι θα ψηφιστεί διάταξη για τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι δεν λαμβάνουν την επικουρική σύνταξή τους.

Όπως είπε, σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, έχουν πραγματοποιηθεί 250.000 επισκέψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, έχουν γίνει 43.000 αιτήσεις και πάνω από 17.000 έχουν ήδη ενταχθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, σε καθεστώς ρύθμισης έχουν υπαχθεί 378 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί 10 εκατ. ευρώ εφάπαξ.

Στο σημείο αυτό, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα ασφαλισμένου με χρέος 78.000 ευρώ, ο οποίος, λόγω χρεών, αδυνατούσε να βγει στη σύνταξη.

Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι, με την ένταξή του στη ρύθμιση, το χρέος του ασφαλισμένου θα μειωθεί στις 17.000 ευρώ, θα λάβει σύνταξη 600 ευρώ και η δόση για την εξόφληση του χρέους του θα είναι της τάξης των 160 ευρώ το μήνα.

«Η ΝΔ περιφρονεί το κοινοβούλιο»

Αναφορικά με την απόφαση της ΝΔ να μην συμμετάσχει στις διαδικασίες της Βουλής αυτήν την εβδομάδα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης απάντησε μεταξύ άλλων: «Η ΝΔ έριξε πετσέτα, δεν έρχεται στη Βουλή, περιφρονεί το Κοινοβούλιο».

Παράλληλα, o κ. Πετρόπουλος προανήγγειλε ότι θα ψηφιστεί διάταξη για τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι δεν λαμβάνουν την επικουρική σύνταξή τους.

«Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας περιμένουν να πάρουν την επικουρική σύνταξη, η οποία καταργείται με τον τρόπο που θέλει η ΝΔ να εισάγει ρυθμίσεις για την επικουρική ασφάλιση, λέγοντας ότι οι νέοι ασφαλισμένοι θα πηγαίνουν στην ιδιωτική ασφάλιση και οι παλαιοί θα μείνουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

»Ο Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ) δεν τους δίνει σύνταξη.

»Έχουμε διάταξη, να την περάσουμε και να ψηφιστεί. Δεν την νοιάζει τη ΝΔ;» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος είπε μεταξύ άλλων: «Όσον αφορά το σύστημα της κύριας ασφάλισης, η ΝΔ λέει ότι θα μειώσει την ασφαλιστική εισφορά από το 20% στο 15%.

»Αυτό σημαίνει 2,5 δισ. ευρώ έλλειμμα ετησίως και μείωση των συντάξεων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο 41,7 εκατ. ευρώ σε πέντε τράπεζες και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr