Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις επικουρικές

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις επικουρικές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυξήσεις στις επικουρικές τους συντάξεις θα λάβουν 465.112 συνταξιούχοι, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης είπε, ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αποκαθηλώνουν το νόμο 4387/2016 και οδηγούν σε θεμελιακές αλλαγές.

Ήδη, όπως είπε, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας εργάζονται πυρετωδώς «για να φέρουμε, όσον το δυνατόν συντομότερα, το νέο ασφαλιστικό, που θα το χτίσουμε πάνω στις αποφάσεις της δικαιοσύνης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε, ότι κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, γεγονός που οδηγεί πάνω από 1 στις 3 σε θετική επίδραση «δηλαδή 465.112 επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν 52,5 ευρώ το μήνα μεσοσταθμικά ή περίπου 630 ευρώ ετησίως, μία αύξηση περίπου της τάξης του 30%».

Σε ερώτηση σχετικά με τους δικαιούχους των αυξήσεων στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Βρούτσης απάντησε, ότι οι αυξήσεις θα αφορούν τους συνταξιούχους, οι οποίοι υπέστησαν περικοπή με βάση το μαθηματικό τύπο του νόμου Κατρούγκαλου, που προέβλεπε ότι το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1.300 ευρώ.

«Οι αυξήσεις θα δοθούν την ημέρα που θα φέρουμε στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νόμο και θα ψηφιστεί, ενώ θα αποδοθούν και οι αναδρομικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους συνταξιούχους» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι από τις 4 Οκτωβρίου 2019, που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ, οι οφειλόμενες υποχρεώσεις του κράτους θα καταβληθούν στο ακέραιο μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρούτσης: Αυτά είναι τα μέτρα για την οπαδική βία – Πότε ανοίγουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

Ανασχηματισμός ομολογία αποτυχίας σε Δημόσια Ασφάλεια, Υγεία και Εργασία – Όλες οι αλλαγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr