Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νηπιαγωγοί αμοίβονται με 320 ευρώ για οκτάωρη απασχόληση

Νηπιαγωγοί αμοίβονται με 320 ευρώ για οκτάωρη απασχόληση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το… αστρονομικό ποσό των 210 ευρώ για 5ωρη απασχόληση και 320 ευρώ για οκτάωρη απασχόληση λαμβάνουν οι νηπιαγωγοί που εργάζονται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, σύμφωνα με σχετική καταγγελία της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών) που κατηγορεί την Πολιτεία για αδράνεια.

«Οι μισθοί που δίνονται παραβιάζουν το νόμο 682/77 που ορίζει ότι θα πρέπει να αμείβονται «τουλάχιστον» με το μισθό των ομοιόβαθμων τους δημοσίων εκπαιδευτικών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, η οποία επισημαίνει ότι «σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις οι νηπιαγωγοί ορίζονται ως διευθυντές των σχολείων τους ή και νόμιμοι εκπρόσωποι (ενδεχομένως χωρίς καν να το γνωρίζουν άρα με πλαστογραφημένη την υπογραφή τους) με κίνδυνο να φορτωθούν την όποια παρανομία του ιδιοκτήτη. Με τον τρόπο αυτό οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι λόγω της ανεργίας και της γενικευμένης εκμετάλλευσης».

«Αν και ο νόμος 682/77 ορίζει ότι η μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρέπει να καταβάλλεται μέσω τραπέζης εντούτοις ο μισθός καταβάλλεται «στο χέρι» προκειμένου να μην ελέγχεται» συνεχίζει η Ομοσπονδία.

Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης δεν ελέγχουν κάθε μήνα τις μισθολογικές καταστάσεις όπως οφείλουν, οι οποίες πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. «Στις συνεχείς δε διαμαρτυρίες και καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ απαντούν στερεότυπα «πείτε μας ποιοι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για να το ελέγξουμε». Ζητούν δηλαδή από την Ομοσπονδία να «καρφώσει» τους συναδέλφους που καταγγέλλουν τις παρανομίες (!) αντί να κάνουν οι ίδιοι τον έλεγχο που υποχρεούνται βάσει του νόμου» υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ.

«Καλούμε τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας να αναλάβουν, επιτέλους, τις ευθύνες τους και να θέσουν τέρμα στην εξευτελιστική αυτή πρακτική. Καλούμε τους συναδέλφους, αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία να αντιληφθούν την καταρράκωση των θεσμών, την απαξίωση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και να αντιδράσουν δίνοντας τη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει τους πολλούς και βοηθά να θησαυρίζουν οι λίγοι» αναφέρει στο τέλος της ανακοίνωσης της η ΟΙΕΛΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλεξανδρούπολη: Νηπιαγωγός κλείδωνε 3χρονα σε αποθήκη για να ηρεμήσουν

Κυνική δήλωση Πιερρακάκη: Χρειάζεται αλλαγή του άρθρου 16, αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει

Η Τουρκία απαγόρευσε να γιορτάζονται Χριστούγεννα, Πάσχα και Χαλοουίν (Halloween) στα σχολεία

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Η Υγεία και η ζωή μας στα χέρια πολιτικού νάνου» – «Ζητείται ελπίς για την Παιδεία» (βίντεο)

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Με βαθμό 9,3 στα 20 η εισαγωγή στην Ιατρική

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr