Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοροναϊός: Τα ποτά «μπόμπες» γίνονται… αντισηπτικά με απόφαση ΥΠΟΙΚ

Κοροναϊός: Τα ποτά «μπόμπες» γίνονται… αντισηπτικά με απόφαση ΥΠΟΙΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Οικονομικών διαθέτει την αιθυλική αλκοόλη που έχει δημευτεί ή κατασχεθεί κατά τη διάρκεια ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο υπουργείο Υγείας για την παρασκευή αντισηπτικών στη «σκιά» του κοροναϊού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, «στο πλαίσιο των επειγόντων μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κοροναϊού, το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, προχωρά σε νομοθετική παρέμβαση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί με πράξη του Διοικητή της ΑΑΔΕ δωρεάν, προς το Υπουργείο Υγείας, για τον σκοπό της παρασκευής αντισηπτικών, με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδεται από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία».

Παράλληλα, οι εργασίες παρασκευής αντισηπτικών ειδών από τις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας απαλλάσσονται από τον αναλογούντα ΦΠΑ, με δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των δαπανών της επιχείρησης.

Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει πως ήδη ενισχύθηκε ο Προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας με 15 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού.

Τα κρούσματα του κοροναϊού ανέρχονται πλέον σε 89 ενώ μεγαλώνει η λίστα των κλειστών σχολείων και σταμάτησαν οι σχολικές δραστηριότητες και το μάθημα της κολύμβησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μη ενημέρωση του Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr