Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικογραφία για κακουργηματική απάτη σε εθελοντική οργάνωση

Δικογραφία για κακουργηματική απάτη σε εθελοντική οργάνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΣΕΠΑ, Νίκος Σαχινίδης,

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της Εθελοντικής Οργάνωσης Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) το διοικητικό συμβούλιο της οποίας κατηγορείται για υπόθεση απάτης ύψους 2.400.000 ευρώ.

Τα μέλη του ΔΣ του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών που είχαν έδρα στη Θεσσαλονίκη φέρονται ότι εξαπατούσαν δημάρχους λέγοντας τους ότι θα στήσουν σταθμούς πυρόσβεσης με τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενώ έπαιρναν χρήματα, δεν υλοποιούσαν ποτέ τις δεσμεύσεις τους και τα λεφτά κατέληγαν στις τσέπες τους.

Για την υπόθεση θα γίνει παρουσίαση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η οποία σχετίζεται με κακουργηματική απάτη, ενεργειακή δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε το Σωματείο υπερβαίνει 2.400.000 ευρώ».

Στις καταγγελίες που υπήρχαν από τις 12 Φεβρουαρίου, ήρθε προχθές να προστεθεί και αυτή του δήμαρχου Μουρεσίου μεαφορμή τη διαταγή  του ΕΣΕΠΑ να κλείσει ο τοπικός σταθμός πυρόσβεσης.

Τι απαντά ο πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Π.Α.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ Νίκος Σαχινίδης μιλά για αθλιότητες που καταρρίπτονται αλλά που βασικός τους στόχος ήταν να εκθέσουν την εθελοντική οργάνωση και τον ίδιο προσωπικά. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Οι ισχυρισμοί είναι όλα αθλιότητες που καταρρίπτονται. Σκοπός τους είναι με ανώνυμες καταγγελίες να εκθέσουν το ΕΣΕΠΑ και εμένα προσωπικά. ΑΙΣΧΟΣ!

ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

Θεωρούμε ότι είναι εσκεμμένη ενέργεια. Η τακτική που εφαρμόζεται ενάντια στην προσπάθεια κάθε σοβαρής και έντιμης προσφοράς των Ελλήνων Πολιτών, που θέλουν να στηρίξουν τη χώρα αυτή τη δύσκολη στιγμή, με χρήση κουκουλοφόρων και συντεχνιών δε θα αποδώσει .

Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον αυτών που αντιστέκονται, καθώς και να αχρηστέψουν κάθε προσπάθεια του Έλληνα πολίτη να αυτοοργανωθεί και να προστατέψει τον εαυτό του.

Κατά την άποψή μου – πρόκειται περί πολιτικών διώξεων εναντίον εμού προσωπικά και όλων των εθελοντών, που δεν σκύβουν το κεφάλι, ξεκινώντας από εμάς ως μεγάλη οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας .

Παρόμοια γεγονότα συνέβησαν τόσο με το «Χαμόγελο του Παιδιού», που μετά έρευνα ετών τέθηκε η καταγγελία στο αρχείο, όσο και με τους «Γιατρούς του Κόσμου», όπου ύστερα από ανώνυμες καταγγελίες, ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν 2 φορές ψάχνοντας για ναρκωτικά .

Η προσπάθεια δε, να περάσει ο νέος Νόμος για τους Εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, διαλύει στην ουσία το εθελοντικό κίνημα υποχρεώνοντάς το να ενταχθεί σε ένα αποτυχημένο σύστημα υπό τον έλεγχο του ΠΣ.

Θεωρούμε πολιτική δίωξη το γεγονός, επειδή εμείς αντιστεκόμαστε σθεναρά και αποτελεσματικά απέναντι στην πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν . Ήδη το νομοσχέδιο αποσύρεται ως έχει.

Γιατί όμως κάνουν έρευνες και διαρρέονται απόρρητα ερευνών κ.τ.λ.;

Ενδεχομένως γιατί θέλουν όλοι οι Πρόεδροι των Δ.Σ. των Εθελοντικών Οργανώσεων να τρομοκρατηθούν και να υποκύψουν στη θέληση κάποιων.

Προσπάθησαν να το πετύχουν ακόμα και με άνοιγμα των προσωπικών λογαριασμών, δικών μου και της συζύγου μου, όμως τους διέψευσε η πραγματικότητα:

Έσοδα οικογενειακά: 2009 – 70.479,55 €

2010 – 48.136,28 €

2011 – 53.613,89 €

2012 – 48.432,41 €

2013 – 47.611,20 €

Από πώληση 3 ακινήτων επιπλέον: 82.500,00 €

Να σημειωθεί, ότι η οικογένειά μου αποτελείται από 3 άτομα (η μητέρα μου, η σύζυγός μου και εγώ), έχουμε εισοδήματα από 3 συντάξεις συνολικά και παλαιότερα και από μισθώματα, μένουμε σε ιδιόκτητη κατοικία από αντιπαροχή και είχαμε από παλιά στην ιδιοκτησία μας 7 διαμερίσματα τα οποία πλέον είναι 4.

Περιέργως η απάτη του 1.000.000 € που ερευνάται για το ΕΣΕΠΑ και διαδίδεται μέσω του τύπου, μου μείωσε την περιουσία κατά 3 ακίνητα και, όπως διαπίστωσαν, έχω μόλις 2.500 € σε μετρητά, ενώ κάποια στιγμή, σε μία έκτακτη περίπτωση θέματος υγείας, αναγκάστηκα να δανειστώ από φιλικό μου πρόσωπο το ποσό των 5.000 € τα οποία φυσικά επέστρεψα και γιατί ; Γιατί έχω βοηθήσει το Ε.Σ.Ε.Π.Α. με μεγάλα ποσά όταν οι άλλοι τα έβγαζαν έξω από την Ελλάδα .

Αγανακτώ λοιπόν και δημοσιοποιώ, πέραν των άλλων, και την προσωπική οικονομική μου κατάσταση.

Για το ΕΣΕΠΑ

Νίκος Σαχινίδης Πρ. Δ.Σ. Ε.Σ.Ε.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκάνδαλο 2.500.000 ευρώ με ΜΚΟ “Πυροσβεστών – Αναδασωτών”

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr