Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για συντάξεις Ιουλίου και αναδρομικά – Οι δικαιούχοι

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για συντάξεις Ιουλίου και αναδρομικά – Οι δικαιούχοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 έως και την Τρίτη 29 Ιουνίου οι δικαιούχοι συνταξιούχοι αναμένεται να πληρωθούν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Ιουλίου 2021.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Ιουλίου είναι οι εξής:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2021 την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9) – Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2021 την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουλίου 2021 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2021 Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2021 την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2021 την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2021 την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2021 την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2021 την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2021 Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2021 την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021.

Αναδρομικά και αυξήσεις

Παράλληλα, το διάστημα από τις 24 έως τις 29 Ιουνίου έρχεται το πρώτο «κύμα» πληρωμών για 50.000 νέους συνταξιούχους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016, με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά.

Συγκεκριμένα, είναι η κατηγορία των συνταξιούχων που αποχώρησε μετά τις 13 Μαΐου του 2016.

Έχει βγει, δηλαδή, η σύνταξή τους με το νόμο Κατρούγκαλου και όχι με το προηγούμενο καθεστώς.

Μαζί με τις αυξήσεις η εν λόγω κατηγορία θα λάβει και αναδρομικά έως 21 μηνών.

Οι μηνιαίες αυξήσεις στις συντάξεις κυμαίνονται από 12 έως 250 ευρώ τον μήνα και τα αναδρομικά έως 5.250 ευρώ.

Τι ισχύει για τους συνταξιούχους του Δημοσίου

Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 και πριν από την 1η/10/2019, η πληρωμή των αυξήσεων θα πραγματοποιηθεί με τις τακτικές πληρωμές των συντάξεων Ιουλίου, δηλαδή στις 29 Ιουνίου 2021.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, για την πληρωμή των αναδρομικών ποσών της συγκεκριμένης κατηγορίας γίνεται προσπάθεια από την ανάδοχο εταιρεία και τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και, εάν χρειαστεί, με εμβόλιμη πληρωμή.

Για τα εν λόγω αναδρομικά θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως από τον Φεβρουάριο του 2021 οι συντάξεις του Δημοσίου του e-ΕΦΚΑ για όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1η/10/2019 απονέμονται με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης του ν. 4670/2020.

Οι παραπάνω συνταξιούχοι πληρώνονται ήδη με τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης από τον Μάρτιο του 2021, ενώ τον Απρίλιο του 2021 καταβλήθηκαν και τα οφειλόμενα αναδρομικά τους.

Τι ισχύει για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα

Για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 η πληρωμή των αναδρομικών τους θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμη πληρωμή στις 30 Ιουνίου 2021.

Η πληρωμή των αυξήσεων (συμπεριλαμβανομένου και του ποσού που αναλογεί για τον μήνα Ιούλιο) στις συντάξεις των παραπάνω συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουλίου με τις συντάξεις Αυγούστου.

Τι θα ισχύσει για τους παλιούς συνταξιούχους

Το δεύτερο κύμα πληρωμών για 150.000 παλαιούς συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το Μάιο του 2016 θα πραγματοποιηθεί αργότερα.

Οι πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν πιθανότατα τέλος Αυγούστου, ίσως και Σεπτέμβριο.

Δεν αποκλείεται όμως να ξεκινήσουν σταδιακά κάποιες πληρωμές παλαιών συνταξιούχων με πάνω από 30ετια ασφάλισης και από τα τέλη Ιουλίου. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται:

50.000 παλαιοί συνταξιούχοι με μικρή θετική προσωπική διαφορά .Με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης, ισοφαρίζουν την προσωπική διαφορά και κερδίζουν αύξηση μεσοσταθμικά 30 ευρώ.

100.000 παλαιοί συνταξιούχοι που έλαβαν αύξηση από 1/1/2019 (αρνητική προσωπική διαφορά) με τον νόμο Κατρούγκαλου. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν και νέα αύξηση κατά μέσο όρο 40 -50 ευρώ.

Βάσει του μέχρι σήμερα προγραμματισμού, η διαδικασία των πληρωμών θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ από τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει «μπαράζ μηνιαίων» πληρωμών για την αποπληρωμή των αυξήσεων και των αναδρομικών που απορρέουν από την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Περίπου 600.000 συνταξιούχοι, θα δουν αυξήσεις λογιστικές, στα χαρτιά, καθώς οι αυξήσεις θα συμψηφιστούν με την προσωπική διαφορά, η οποία θα μειωθεί.

Ποιοι συνταξιούχοι ΔΕΝ θα πάρουν αναδρομικά τον Ιούνιο

Έξι κατηγορίες συνταξιούχων από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μένουν εκτός της επικείμενης πληρωμής του e-ΕΦΚΑ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου και αφορά στα πολυαναμενόμενα αναδρομικά του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου.

Κάποιοι από αυτούς θα λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται αργότερα, δηλαδή εντός Ιουλίου, Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου.

Κάποιοι άλλοι δεν θα λάβουν καθόλου, καθώς δεν τα δικαιούνται, ενώ άλλοι θα εισπράξουν τώρα μόνο τις αυξήσεις τους και θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή ακόμη για το «πακέτο» των αναδρομικών.

Ειδικότερα, οι αυξήσεις και τα αναδρομικά που απορρέουν από τον νόμο Βρούτση του Φεβρουαρίου του 2020 και τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων αφορούν συνολικά 200.000 παλαιούς και νέους συνταξιούχους που έχουν διανύσει ασφαλιστικό βίο πάνω από 30 χρόνια και δεν διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Το σύνολο των συνταξιούχων στην Ελλάδα ωστόσο προσεγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια.

Πιο αναλυτικά, οι ομάδες που δεν θα λάβουν αναδρομικά εντός Ιουνίου είναι:

Οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης – Δεν δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις και αναδρομικά από τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης.

Οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά (π.χ. έως 50 ευρώ) – Δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις στην τσέπη και αναδρομικά από τους συντελεστές αναπλήρωσης αλλά θα τα λάβουν σε δεύτερο χρόνο εντός Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου, αν όχι τέλη Ιουλίου.

Οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και διατηρούν προσωπική διαφορά μεγάλου ύψους (π.χ. πάνω από 100 ευρώ) – Δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις από τους συντελεστές αναπλήρωσης αλλά θα είναι μόνο λογιστικές με συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά, γι’ αυτό και δεν έχουν να περιμένουν αναδρομικά.

Οι συνταξιούχοι Δημόσιου τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 και έως 1η Οκτωβρίου 2019 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά (π.χ. έως 50 ευρώ) – Δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις στην τσέπη και αναδρομικά από τους συντελεστές αναπλήρωσης.

Θα λάβουν στις 29 Ιουνίου μόνο την αύξηση που δικαιούνται και θα πρέπει να περιμένουν τον Ιούλιο για τα αναδρομικά.

Οι συνταξιούχοι Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 και έως τις 31/12/2018 και διατηρούν προσωπική διαφορά σημαντικού ύψους – Οι αυξήσεις τους θα συμψηφιστούν με την προσωπική τους διαφορά οπότε δεν έχουν να περιμένουν αναδρομικά ή αυξήσεις στην τσέπη.

Οι συνταξιούχοι Δημόσιου που υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης από 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά – Έχουν ήδη λάβει την σύνταξη τους αυξημένη με βάση τους νέους συντελεστές.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 22 Μαρτίου

Εφάπαξ και επιδόματα – Ποιοι πληρώνονται από Δευτέρα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ για την περίοδο 2-5 Ιανουαρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr