ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, ΚΕΔΕ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυκλάδες, Μύκονος, Νησιά Αιγαίου, Τοπική Αυτοδιοίκηση,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Άδικα χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας στη Μύκονο, ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Κουκάς, ενημερώνοντας σχετικά το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ο κ. Κουκάς, έκανε λόγο για αιφνιδιασμό και μέτρα που πλήττουν όχι μόνο την οικονομία της Μυκόνου αλλά την ίδια την εθνική οικονομία.
Σύμφωνα με τον κ. Κουκά, το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, σε συνεδρίασή του την Κυριακή αποφάσισε και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των μέτρων καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις: Επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους και ανανέωση του green pass των επισκεπτών κάθε 72 ώρες.
Επίσης ανακοίνωσε ότι οι επιχειρηματίες του νησιού αποφάσισαν να ενισχύουν με 150 ευρώ τους υπαλλήλους τους οι οποίοι θα προβούν στον εμβολιασμό.
Ο κ. Κουκάς υπογράμμισε ότι ο Δήμος και η κοινωνία της Μυκόνου έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε προκειμένου να γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα του τουρισμού ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει σήμερα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπορεί η Αστυνομία να αποτρέπει τη διενέργεια κορονοπάρτι σε ιδιωτικούς χώρους.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισήμανε και εκείνος την αναγκαιότητα «να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα γιατί φαίνεται ότι τιμωρούνται οι κάτοικοι και η τοπική κοινωνία παρά το γεγονός ότι έκαναν ό,τι απαιτείτο για τον εμβολιασμό και τον περιορισμό της διασποράς».























































