Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mίκης Θεοδωράκης: Τι αναφέρει στη διαθήκη του για τον Νίκο Κουρή

Mίκης Θεοδωράκης: Τι αναφέρει στη διαθήκη του για τον Νίκο Κουρή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μίκης Θεοδωράκης,

Σε κανένα σημείο της διαθήκης του ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αναφέρεται στον Νίκο Κουρή ως γιό του, όπως αποκαλύπτει το MEGA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Κανδύλη, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης άφησε πέντε διαθήκες, η πρώτη το 2011 και η τελευταία το 2021, όπου η μια συμπληρώνει την άλλη.

Όσον αφορά στον Νίκο Κουρή, ο Μίκης Θεοδωράκης τον αναφέρει ως «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» και στη συνέχεια τον ευχαριστεί για τη διάδοση του έργου του.

Παράλληλα προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να τον αφήσουν να συνεχίσει να το κάνει χωρίς εμπόδια.

Ουσιαστικά, όπως γίνεται αντιληπτό, σε κανένα σημείο της διαθήκης ο Μίκης Θεοδωράκης δεν λέει πως ο Νίκος Κουρής είναι γιός του.

Παράλληλα, προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να αφήσουν ανεμπόδιστα κι άλλα πρόσωπα εδώ στην Ελλάδα να διαδίδουν το έργο του, όπως είναι ο Γιώργος Αγοραστάκης, αλλά και στο εξωτερικό.

Πού αφήνει την περιουσία του

Όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία του, το σπίτι που έμενε απέναντι από την Ακρόπολη, επιθυμία του είναι να γίνει μουσείο, ενώ το αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Το εξώδικο από τον Νίκο Κουρή στην Μαργαρίτα Θεοδωράκη και το τεστ DNA

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κουρής έχει αποστείλει εξώδικο στην κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, λίγες εβδομάδες μετά την προσωρινή διαταγή να μη χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νίκος Κουρής ζήτησε από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη να επισκεφθούν από κοινού τον πραγματογνώμονα – γενετιστή, Κ. Φιτσιάλο, για να εξακριβωθεί αν μεταξύ τους υπάρχει βιολογική συγγένεια, προκειμένου να αρθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση.

«Προκειμένου να εξακριβωθεί η βιολογική συγγένεια μεταξύ υμών και εμού, σας καλώ να προσέλθετε στα διαπιστευμένα εργαστήρια δικανικής γενετικής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί δειγματοληψία βιολογικού υλικού από τον πραγματογνώμονα γενετιστή, δόκτορα Φιτσιάλο, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα των πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

»Με τον τρόπο αυτό, τη διενέργεια δηλαδή του test DNA αδελφών, θα αρθεί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση περί του αν είμαι εκ πατρός αδελφός σας και κατά συνέπεια θα εξακριβωθεί αν είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη του Γεωργίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο.

Πέντε διαθήκες

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει 5 διαθήκες, καθώς μετά το 2015 είχαν συμβεί γεγονότα που έκαναν τον Μίκη Θεοδωράκη να αλλάξει την τελευταία του βούληση.

Το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ μία ημέρα αργότερα, όπως αναμενόταν, ενημερώθηκαν επισήμως τα πρόσωπα που αναφέρονται σ’ αυτήν.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ενδιαφερόταν για το έργο του

Μετά την αποκάλυψη για τις πέντε διαθήκες που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης πριν από τον θάνατό του το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου, ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κ. Βασίλης Παναγιωτακόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, αντίγραφα θα έχουμε την Παρασκευή.

»Η πρώτη διαθήκη είναι από το 2011, ενώ η τελευταία συντάχθηκε λίγο πριν τον θάνατό του», δηλώνει ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος, που μιλά τόσο για τις διαθήκες που έχουν συνταχθεί από τον μεγάλο καλλιτέχνη, ενώ απαντά και για την υπόθεση του τεστ DNA που ζητά ο Νίκος Κουρής από τη Μαργαρίτα.

«Σε αυτές λαμβάνει πρόνοια για το έργο του που ήθελε να μείνει ζωντανό.

»Ήταν μία αγωνία, μία ανησυχία όχι πραγματική γιατί το έργο του είναι ζωντανό, είναι οικουμενικό… ενδιαφερόταν για τη διάδοση του έργου του», δήλωσε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, με το άνοιγμα της διαθήκης δε θα υπάρξει καμία έκπληξη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης!»

Κόρη Θεοδωράκη: Σφετεριστής ο Νίκος Κουρής – Είναι για γέλια

Nίκος Κουρής: Είμαι σίγουρος γιος του Μίκη – Δεν πήγε για τεστ DNA η Μαργαρίτα

Επιστολή του Νίκου Κουρή μετά το άνοιγμα της διαθήκης Θεοδωράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr