ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός,


















































Η Πνινάτ Γιανάι νέα πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα - Ποια είναι!
UFO πάνω από την Ευρώπη: Οι Βρυξέλλες στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό - Οι μαρτυρίες από Ελλάδα και Κύπρο
Στα χρόνια του φοβικού Μητσοτάκη οι Τούρκοι ζητάνε μέχρι και τη Μύκονο! Εθνική ταπείνωση
Νετανιάχου σε Κούσνερ: «Συναντηθήκατε με τους αρχιτέκτονες της χειρότερης σφαγής του εβραϊκού λαού από το Ολοκαύτωμα»
Ο Σαμαράς «ξεσκίζει» τα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη: «Διεθνές ξέπλυμα της Τουρκίας, με "Φιλίες" και κατευνασμούς»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα μας εν μέσω καλοκαιριού και την αναγκαιότητα της 4η δόσης του εμβολίου μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Για τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό πραγματικών κρουσμάτων έκανε λόγο ο καθηγητής σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου του Παν/μίου Κρήτης.
«Εάν χθες είχαμε 17.000 κρούσματα, στην ουσία αυτά είναι κοντά στις 50.000» δήλωσε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως 1 στους 2 έχει κορωνοϊό.
Αναφορικά με όσους δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό, ο κ. Τζανάκης είπε πως αυτό που έχει παρατηρήσει είναι πως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ατομικά μέτρα προστασίας.
Ερωτώμενος για την αλλαγή του ιού, απάντησε πως έχει αλλάξει πλήρως προς το χειρότερο, είναι μεταδοτικότερος, ωστόσο έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε ό,τι αφορά την παθογένεια.
«Οι ασθενείς δεν χρειάζονται κλινική υποστήριξη γιατί ο ιός δεν προκαλεί πνευμονίες» συμπλήρωσε.
Ο καθηγητής τόνισε πως οι άνω των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να λάβουν την 4η δόση άμεσα.
«Όποιος έχει βαρύ υποκείμενο νόσημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον γιατρό του» προσέθεσε.
Ολοκληρώνοντας είπε πως λόγω του εμβολιασμού η πανδημία φαίνεται να γίνεται ενδημική και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο με μεγαλύτερη αισιοδοξία.























































