Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αύξηση των κρουσμάτων covid-19 συνεχίζεται – Σε έξαρση ο κορωνοϊός

Η αύξηση των κρουσμάτων covid-19 συνεχίζεται – Σε έξαρση ο κορωνοϊός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Λόγω κορωνοϊού, το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταγραφεί 172 νέες εισαγωγές, 72 εκ των οποίων στην Αθήνα.

Καμπανάκι για την αύξηση των περιστατικών στα νοσοκομεία λόγω του «κοκτέιλ» ιώσεων και κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα χτυπούν οι ειδικοί.

Η αύξηση των κρουσμάτων covid-19 συνεχίζεται, σε συνδυασμό με την έξαρση της γρίπης και των αναπνευστικών λοιμώξεων, κάνοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία ασφυκτική.

Λόγω κορωνοϊού, το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταγραφεί 172 νέες εισαγωγές, 72 εκ των οποίων στην Αθήνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συνολικά οι νοσηλείες έχουν ελαφρώς υποχωρήσει στις 1.415, ενώ στην εντατική βρίσκονται 84 ασθενείς.

Σημειώνεται ότι το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 50 κλίνες στο σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα οι ειδικοί καλούν σε χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και προτρέπουν να εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες.

Γιορτές, ρεβεγιόν και έξοδοι των Χριστουγέννων αφήνουν ήδη το αποτύπωμα τους, καθώς μέχρι τις 27/12 έχει καταγραφεί στα λύματα της Αττικής αύξηση κατά 90% των αναπνευστικών ιών.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών αύξηση για τον αναπνευστικό ιό RSV καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα κατά 260%, ενώ 57% ήταν αυξημένα τα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες.

Για την γρίπη τύπου Α, στο 222% για τον τελευταίο μήνα και αύξηση 88% για την τελευταία εβδομάδα. Αύξηση της τάξης του 180% παρατηρείται στο ιικό φορτίο του Covid19 τον τελευταίο μήνα και 87% μόνο την τελευταία εβδομάδα.

«Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο φορτίο τις επόμενες 2-3 εβδομάδες» τονίζει ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

«Εμβολιασμός με τα καινούρια εμβόλια τα οποία καλύπτουν ουσιαστικά το πιο μεγάλο κοκτέιλ από τις παραλλαγές του ιού που κυκλοφορούν δεν καλύπτουν την τελευταία παραλλαγή την JN.1» αναφέρει ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Η συνύπαρξη κορωνοϊού, γρίπης και του αναπνευστικού ιού RSV δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ λοιμώξεων στην κοινότητα, κάτι που κάνει τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αν και για την ώρα η κατάσταση δείχνει διαχειρίσιμη.

Αυτή τη στιγμή 1499 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Η ζήτηση για διαγνωστικά τεστ στα φαρμακεία σταδιακά ομαλοποιείται ενώ και οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε κάποιες αντιβιώσεις, έχουν επανέλθει και πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα.

«Όπως ήταν αναμενόμενο τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μια αύξηση ζήτησης σε προϊόντα πρόληψης για τον κορωνοϊό κυρίως γιατί ο κόσμος έβγαινε, πήγαινε σε τραπέζια, γιόρταζε, συνεπώς ήθελε να είναι σίγουρος ότι προληπτικώς είναι εντάξει.

»Τώρα έχει πέσει στα φυσιολογικά επίπεδα» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Γιάννης Δαγρές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr