Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικονομική βοήθεια από την ΕΕ στους απολυμένους των Sprider Stores

Οικονομική βοήθεια από την ΕΕ στους απολυμένους των Sprider Stores
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ΕΕ θα πρέπει να διαθέσει βοήθεια ύψους 8,8 εκατ. ευρώ στους απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να βρουν μία νέα θέση εργασίας.

Αυτή ήταν η σύσταση της επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ την Τρίτη, 4 Νοεμβρίου. To νομοθετικό σχέδιο μένει τώρα να εγκριθεί από την ολομέλεια του ΕΚ και το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών.

Η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ), όταν η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores, χτυπημένη από την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, απέλυσε 761 εργαζομένους σε Κεντρική Μακεδονία και Αττική. Οι λιανικές πωλήσεις επλήγησαν από την αυξανόμενη ανεργία και τη δραστική μείωση των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα.

Τα 7,29 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης από το ΕΤΠ θα δοθούν για την κατάρτιση των 761 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το Συμβούλιο θα ψηφίσει στις 10 Νοεμβρίου επί της αίτησης , ενώ η ολομέλεια του ΕΚ αναμένεται να δώσει την τελική έγκρισή της στη δεύτερη σύνοδο ολομέλειας του Νοεμβρίου (24-27 Νοεμβρίου).

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους λόγω των αλλαγών που επιφέρουν στην αγορά η παγκοσμιοποίηση και η οικονομική κρίση. Μεταξύ 2014 και 2020 το ετήσιο ανώτατο όριο χρηματοδότησης από το ταμείο ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ. Οι απολυμένοι λαμβάνουν διαφόρων ειδών ενισχύσεις όπως στήριξη για να ξεκινήσουν μία δική τους επιχείρηση, βοήθεια στην εύρεση απασχόλησης, παροχή συμβουλών και επανεκπαίδευση. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι εθνικές αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στην παροχή βοήθειας στους απολυμένους και λαμβάνουν μετέπειτα την οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο εφόσον η αίτηση τους εγκριθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr