Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος Έλληνας δημοσιογράφος κόντευε να σκοτωθεί από πυραύλους τζιχαντιστών (βίντεο)

Ποιος Έλληνας δημοσιογράφος κόντευε να σκοτωθεί από πυραύλους τζιχαντιστών (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στιγμές αγωνίας βίωσε δημοσιογραφική αποστολή που βρισκόταν σε συριακό χωριό​ της επαρχίας Λαττάκεια, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία όπου συμμετείχε και ο ανταποκριτής του MEGA στη Ρωσία Θανάσης Αυγερινός.

Ειδικότερα, ρώσοι και ξένοι ανταποκριτές από το ρωσικό δίκτυο Russia Today ενώ έκαναν ρεπορτάζ κινδύνευσαν από όλμους που εκτοξεύθηκαν από πιθανότατα από μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μέτωπο αλ Νούσρα (ο συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα), σύμφωνα με πληροφορίες του συριακού στρατού.

Αρχικά, αναφορές έκαναν λόγο για εκτόξευση πυρών από τουρκικά εδάφη, αλλά στη συνέχεια μέλη του συριακού στρατού διευκρίνισαν πως οι οκτώ όλμοι προήλθαν θέσεις των τζιχαντιστών και κατέληξαν σε απόσταση 150-400 μέτρων από τους δημοσιογράφους..

Όπως επισημαίνεται στο ρωσικό δίκτυο, ανάμεσα στους ρεπόρτερ της αποστολής βρίσκονταν οι ανταποκριτές, Μπόρις Κουζνετσόφ, Χασάν Νασρ, και οι εικονολήπτες Χαλέντ Ελντέρα και Αλεξάντρ Τιχρομίροβ. Στην ίδια αποστολή συμμετείχε και ο Έλληνας ανταποκριτής, Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε με αναρτήσεις του στο Twitter.

«Επίθεση με οβίδες πυροβολικού δέχθηκε η δημοσιογραφική αποστολή, που συμμετέχω μαζί με άλλα 12 δυτικά δίκτυα & αρκετά ρωσικά, εμείς όλοι καλά. Μας χτύπησαν πιθανώς από περιοχή, που ελέγχει η Αλ Νούσρα, 4-5 χλμ από σύνορα με την Τουρκία, σε ύψωμα του χωριού Κινσίμπα, 7-8 οβίδες», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια, ο κ. Αυγερινός πρόσθεσε πως τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής απομάκρυναν Ρώσοι αξιωματικοί υπό την κάλυψη τεθωρακισμένου και συμπλήρωσε πως μερικοί από τους συναδέλφους του τραυματίστηκαν ελαφρά.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Έλληνας ανταποκριτής έγραψε ότι μετά την απομάκρυνση των ρεπόρτερ το ίδιο σημείο επλήγη από οβίδες από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν οκτώ.

«Το κτίριο όπου τρέξαμε να καλυφθούμε χτυπήθηκε και κατέρρευσε. Προσωπικά δεν είχα συνειδητοποιήσει σοβαρότητα ώσπου είδα πλάνα των εκρήξεων», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πέθανε ο δημοσιογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ Στράτος Σεφτελής σε ηλικία 68 ετών

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr