Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο μεγαλύτερος γιος του Κασόγκι εγκατέλειψε τη Σαουδική Αραβία

Ο μεγαλύτερος γιος του Κασόγκι εγκατέλειψε τη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Ουάσιγκτον, απευθείας από τη Σαουδική Αραβία, μετέβη ο μεγαλύτερος γιος του Τζαμάλ Κασόγκι μαζί με την οικογένειά του.

Ο Σαλάχ Κασόγκι, αν και έχει και την αμερικανική υπηκοότητα, δεν είχε άδεια εξόδου από τη Σαουδική Αραβία.

Λίγο μετά την τεράστια στροφή του Ριάντ, το οποίο αναγνώρισε εν τέλει «οργανωμένο έγκλημα» στην υπόθεση Κασόγκι, ο Σαλάχ έφυγε τελικά την Τετάρτη για να σμίξει με τη μητέρα του και τα τρία του αδέλφια.

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC, ήταν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ο οποίος πίεσε γι’ αυτήν την εξέλιξη.

Μερικές ώρες μάλιστα μετά την άφιξη του Σαλάχ στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρόμπερτ Παλαντίνο, αποκάλυψε ότι το είχε θέσει ως αίτημα στους Σαουδάραβες ο υπουργός προ ημερών.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτήν την εξέλιξη», δήλωσε ο Παλαντίνο για να προσθέσει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στο τι συνέβη στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

«Σκοπεύουμε να συμβουλευτούμε το Κογκρέσο και να συνεργαστούμε με άλλα έθνη, προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι», πρόσθεσε ο Παλαντίνο.

Η γενική εισαγγελία της Σαουδικής Αραβίας, κάνοντας μία ακόμη στροφή στη στάση της επί του θέματος, παραδέχτηκε χθες Πέμπτη για πρώτη φορά ότι ο θάνατος του Κασόγκι ήταν «προμελετημένη ενέργεια».

Η παραδοχή εκ μέρους του Ριάντ έρχεται λίγο αφότου η «Washington Post» γνωστοποίησε ότι το περιβόητο ηχητικό υλικό, το προϊόν της τουρκικής έρευνας το οποίο «διέρρευσε» στα τουρκικά κι έπειτα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τις φρικτές λεπτομέρειες του βασανισμού και της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, έφθασε τελικά και στα αυτιά της διευθύντριας της CIA Τζίνα Χάσπελ.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, η διευθύντρια της CIA έκρινε το υλικό «πειστικό», γεγονός που ενδεχομένως να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στις ΗΠΑ να καταστήσει τη Σαουδική Αραβία υπεύθυνη για τον θάνατο του Κασόγκι.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο κοινοβούλιο την Τρίτη για την «προμελετημένη», «άγρια» ανθρωποκτονία του Κασόγκι, αποκαλύπτοντας πως ολόκληρο εκτελεστικό απόσπασμα έφθασε στην Κωνσταντινούπολη ανά ομάδες προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr